Οι βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Κώστας Κιλτίδης και Γιώργος Κοντογιάννης έκαναν κοινή ερώτηση στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης με θέμα τη λήψη μέτρων για την προστασία, στήριξη και ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα.

Οι βουλευτές πρόσκεινται στη Ντόρα Μπακογιάννη και η ερώτηση τους ακολουθεί τη γραμμή της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπέρ της προστασίας του ιδιωτικού τομέα και της συρρίκνωσης του Δημοσίου.
Στην ερώτηση τους καταγγέλλουν «την αδυναμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές προς τη σωστή κατεύθυνση» και «ότι τους τελευταίους μήνες, περισσότεροι από 170.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχασαν τις δουλειές τους». Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «συνεχίζει να προτιμά την απώλεια παραγωγικών θέσεων, χιλιάδων μικρών επιχειρηματιών και δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που δημιουργούν πλούτο».

Στην ερώτηση τους ρωτάνε αν «η κυβέρνηση προτίθεται να επανεξετάσει τη θέση της και τη στρατηγική της και να επιταχύνει διαρθρωτικές αλλαγές που θα περιορίσουν ουσιαστικά το μέγεθος του δημοσίου τομέα και θα αναθεωρήσουν βασικές αρχές του τρόπου λειτουργίας του, εισάγοντας τους όρους και την πειθαρχία του ιδιωτικού τομέα».

Επίσης αν «εξετάζει η κυβέρνηση τις προτάσεις για τη μαζική και αποφασιστική άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, τον περιορισμό του δημοσίου τομέα με αποκρατικοποιήσεις και μεταφορά δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανόμενων υπαλλήλων, όπως και την εφαρμογή ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή της τάξεως του 20% στις επιχειρήσεις».

Οι τέσσερις βουλευτές ζητάνε να πληροφορηθούν «με ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται η κυβέρνηση να προστατεύσει τη λειτουργία του ιδιωτικού τομέα και να στηρίξει την ανάπτυξή του». Τέλος ζητάνε διευκρινίσεις για το «πότε ακριβώς θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή ο νέος Αναπτυξιακός νόμος που εκκρεμεί από τον περασμένο Απρίλιο».