Έχει έρθει η ώρα της αλήθειας. Οφείλουμε να την πούμε. Άλλοι να την αντιληφθούν και άλλοι να την ομολογήσουν, τόνισε κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Αφού έκανε μία αναδρομή στο τι φταίει για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, δείχνοντας φυσικά και τις πελατειακές σχέσεις του κράτους, προανήγγειλε «σύγκρουση μέχρις εσχάτων».

«Αυτή είναι και η νέα διαχωριστική γραμμή που διαπερνά πλέον την κοινωνία μας και συνιστά το μείζον πολίτικο διακύβευμα για τη χώρα μας. Από τη μια όσοι έχουν αποφασίσει να συγκρουστούν με τις αιτίες της κρίσης. Από την άλλη όσοι έχουν αποφασίσει να παραμείνουν υποταγμένοι στην απατηλή λάμψη του λαϊκισμού και της ματαιοδοξίας της μεταπολίτευσης», τόνισε.

Σε ιδιαιτέρως επικριτικούς τόνους για την κυβέρνηση, τόνισε ότι «καταργήσαμε τις εξαιρέσεις. Τελειώσαμε την γαλάζια συνέντευξη, τα ψευδεπίγραφα stage και τις συμβάσεις έργου, τα παράθυρα προσλήψεων, τη βιομηχανία των μονιμοποιήσεων και το κλειστό επάγγελμα των συμβασιούχων. Ταυτόχρονα συγκρουστήκαμε με την λογική που θέλει το δημόσιο – φέουδο των ευνοιοκρατικών προαγωγών. Τερματίσαμε το πολιτικό έγκλημα δεκαετιών που σκότωσε την παραγωγικότητα στο δημόσιο».

Ανέφερε ότι «οι συγκρούσεις καμία σχέση με την τρόικα δεν έχουν, κανένα μνημόνιο δεν τις επέβαλε. Τις ξεκινήσαμε ήδη με τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης – καταθέτω το απόσπασμα στα πρακτικά – πριν από 14 μήνες – τον Οκτώβριο του 2009 όταν δεν υπήρχε ούτε τρόικα, ούτε μνημόνιο».

Παράλληλα εξήγγειλε εκ νέου αλλαγή του εκλογικού νόμου και σύγκρουση με τη γραφειοκρατία.

«Έχουμε μόνο μια δυνατότητα. Να τα καταφέρουμε. Και ένα σημαντικό και αξιόπιστο βήμα σε αυτή τη λυτρωτική πορεία συνιστά και ο προϋπολογισμός του 2011», κατέληξε.