Ο Τζορτζ Τσούνης μίλησε σε εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα για τους πρόσφυγες και διοργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με τον Αμερικανό πρέσβη να τονίζει πως πρέπει να γίνουν ευπρόσδεκτοι.

«Πολλοί έφτασαν εδώ χωρίς οικογένειες, κάτω από τραγικές συνθήκες. Ο ανθρωπισμός μας υπαγορεύει να τους καλωσορίσουμε, να τους ανοίξουμε την αγκαλιά μας. Οι άνθρωποι αυτοί δεν επέλεξαν να ζήσουν σε ένα καθεστώς καταπίεσης ή σε πόλεμο και δεν ήθελαν να αφήσουν τα σπίτια τους, αναγκάστηκαν για να σώσουν τη ζωή και τις οικογένειές τους. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το καταλάβουμε και να τους βοηθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσούνης μιλώντας εκ βαθέων υπενθύμισε ότι προέρχεται από οικογένεια μεταναστών, οι οποίοι αναζήτησαν ένα καλύτερο μέλλον στις ΗΠΑ, ενώ αναφέρθηκε και «σε θεμελιώδεις έννοιες και αξίες της ζωής που εφηύραν οι Έλληνες, τη φιλοξενία, την αγάπη και το φιλότιμο». «Όλοι πρέπει να γίνουμε πιο θετικοί στη συμπερίληψη σε όλους τους ανθρώπους, γιατί πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι ανήκουν σε ένα καλύτερο κόσμο. Πρέπει να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο από ό,τι τον βρήκαμε, ένα κόσμο που να είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν», συμπλήρωσε.