Τα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι αστυνομικοί που ανήκουν στη φρουρά του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου επιχείρησαν να αρπάξουν τη δικογραφία που αφορούσε την υπόθεση του γιου του από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων διαψεύδει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία φέρονται αστυνομικοί που υπηρετούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να “εισέβαλαν” στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, προκειμένου να υφαρπάξουν σχηματιζόμενη δικογραφία, έπειτα από καταγγελία εν αποστρατεία Αξιωματικού, δεν ευσταθούν και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και στην πραγματικότητα».

Την πληροφορία που έκανε λόγω για εισβολή των αστυνομικών του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων μετέδωσε σε ρεπορτάζ του το Mega και στη συνέχεια αναπαρήγαγαν διάφορες ιστοσελίδες.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα (30/1) το Mega μετέδωσε: «Από την στιγμή που ο ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ έδωσε την κατάθεσή του στο Εσωτερικών Υποθέσεων, μέσα στο επόμενο 24ωρο ομάδα αστυνομικών που υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και, ίσως, πολύ κοντά στον υπουργό, Τάκη Θεοδωρικάκο, επισκέφτηκαν την υπηρεσία με σκοπό να ανακτήσουν την κατάθεση του ανώτατου αξιωματικού.

Οι αστυνομικοί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν τον φάκελο της υπόθεσης, συγκρούστηκαν με τους συναδέλφους τους με αποτέλεσμα σχεδόν να πιαστούν στα χέρια. Τα πνεύματα ηρέμησαν δικαστικοί λειτουργοί του Εσωτερικών Υποθέσεων, και ο φάκελος παρέμεινε στην υπηρεσία».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Μήνυση από τον Τάκη Θεοδωρικάκο σε βάρος του απόστρατου αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του

Μήνυση σε βάρος του απόστρατου αστυνομικού που κατήγγειλε συγκάλυψη σε υπόθεση του γιου του, κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός, ο οποίος κάνει λόγο για σκευωρία σε βάρος του, κατέθεσε μήνυση κατά του απόστρατου αξιωματικού για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης, της συκοφαντικής δυσφήμισης και της παράβασης καθήκοντος.

«Κατέθεσα μήνυση πριν από λίγο εναντίον του αποτρατευθέντος στις τελευταίες κρίσεις αξιωματικού που εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου. Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται. Πέντε αστυνομικοί που διεξήγαγαν τον έλεγχο στην παρέα των τεσσάρων πριν από 15 μήνες που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευτής αξιωματικός κατέθεσαν και έχει εκδοθεί το σχετικό πόρισμα ότι ο έλεγχος έγινε κανονικά και δεν ευρέθη ουδέν μεμπτόν. Το στοιχείο αυτό αποτελεί τμήμα της δικογραφίας. Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά. Αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα και αυτός όμως δεν είχε στην κατάθεση του το παραμικρό να πει και ούτε καν αναφέρθηκε στο όνομα μου. Άρα η υπόθεση οργανώθηκα για συγκεκριμένους σκοπούς. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους σκευωρούς αυτούς που οργάνωσαν και εκτέλεσαν αυτή την σκευωρία, θα τους πάω μέχρι τέλους. Το λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη. Με την τιμή και υπόληψη του γιου μου και της οικογένεια μας κανένας δε θα παίξει» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος ο οποίος όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το κίνητρο απάντησε : «η αλήθεια έχει λάμψει, θα αποκαλυφθούν όλα και για κίνητρα και για ποιος κρύβεται από πίσω»

Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο Αλέξης Κούγιας δικηγόρος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι μήνυση θα κάνει και ο γιος του κ. Θεοδωρικάκου ενώ θα κατατεθεί και αγωγή ύψους 500 000 ευρώ.

«Μου κάνει εντύπωση η σπουδή με την οποία διαβιβάστηκε η δικογραφία προς τη Βουλή γιατί ο συκοφάντης κατά τον κ. Υπουργό και κατά εμένα δεν έχει αναφέρει ποτέ ότι ο κ. υπουργός έκανε κάτι αλλά αναφέρει μόνο ότι συμπεραίνω ότι μπορεί πίσω από αυτό να είναι ο κ. Θεοδωρικάκος. Αυτή η σπουδή εμένα με ενοχλεί» σημείωσε ο κ. Κούγιας.