«Δεν υπάρχει εκβιαζόμενος Νίκος Ανδρουλάκης. Δεν υπάρχει εκβιαζόμενο ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν, όμως, περίεργα σενάρια και περίεργες πολιτικές γραμμές που κάποιοι προσπαθούν να υιοθετήσουν και να υπηρετήσουν με κάθε κόστος. Είναι μυστηριώδες και περίεργο κάποια έντυπα και έπειτα η ίδια η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να αναπαράγει μία γραμμή, η οποία είναι επικίνδυνη» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δήμητρης Μάντζος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπενθύμισε ότι χάρη στις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αναδείχθηκε το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και αναρωτήθηκε: «Αυτόν τον άνθρωπο δείχνουν σήμερα κάποιοι με το δάχτυλο ως εκβιαζόμενο; Ο Νίκος Ανδρουλάκης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για να γίνει η έρευνα, εξάντλησε κάθε θεσμική δυνατότητα στην ελληνική Βουλή, το Ευρωκοινοβούλιο, την ελληνική και ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, όχι για τον εαυτό του αλλά για όλους τους πολίτες, για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής απάντησε και σε άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη υπογραμμίζοντας η απάντηση σ΄ όσα ισχυρίζεται «ήρθε από την Εκπρόσωπο Τύπου των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία είπε πως είναι οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ που προσπάθησαν δύο φορές να φέρουν την υπόθεση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Είναι άλλοι αυτοί που την μπλόκαραν».

Όσον αφορά στα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι η πολιτική γραμμή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παραμένει αταλάντευτη από τον Ιανουάριο του 2022.

«Εμείς λέγαμε από την αρχή για την ανάγκη αλλαγής πολιτικού παραδείγματος, όχι απλής εναλλαγής ρόλων. Έχουμε απέναντι μας δύο μοντέλα διακυβέρνησης, του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα, τα οποία απέτυχαν παταγωδώς στη διαχείριση όλων των μεγάλων ζητημάτων, στην οικονομία και την κοινωνία αλλά και τους θεσμούς. Όσα καταλογίζουμε στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη για τους θεσμούς, για τις Ανεξάρτητες Αρχές, για τη Δικαιοσύνη, για τις υποκλοπές, τα λέγαμε το 2015-2019 και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε εμείς που αλλάζουμε θέση, εκείνοι αλλάζουν. Ο κ. Μητσοτάκης που τότε έλεγε τα ίδια με εμάς και τώρα κάνει τα χειρότερα και ο κ. Τσίπρας, που ενώ έκανε όσα έκανε, σήμερα το παίζει αθώα περιστερά» ανέφερε χαρακτηριστικά.