Ο Αντόνιο Παντσέρι στην κατάθεση που έχει δώσει στις βελγικές αρχές φέρεται να αναφέρεται αρνητικά στο ρόλο που διαδραμάτισε η Εύα Καϊλή στην υπόθεση διαφθοράς από το Κατάρ, ενώ φέρεται να σημείωσε ότι πάρθηκαν χρήματα με στόχο να μοιραστούν σε ευρωβουλευτές.

Σύμφωνα με το Mega, πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι ο Παντσέρι πέρα από την αρνητική αναφορά που έκανε στην πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, σημείωσε πως τρίτες χώρες έδωσαν λεφτά για να μοιραστούν σε ορισμένους ευρωβουλευτές.

Σημειώνεται, ότι αναμένεται να ξεκινήσει νέος γύρος καταθέσεων, ενώ η συμφωνία που έκανε ο Παντσέρι με τις αρχές για να μειωθεί η ποινή του, έχει ξεσηκώσει αρνητικές αντιδράσεις.

Χαρακτηριστικά, ο Μάξιμ Τόλερ, συνήγορος υπεράσπισης του Βέλγου ευρωβουλευτή Μάρκ Ταραμπέλα, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera πως «είναι απίστευτο το ότι προτάθηκε συμφωνία μεταμελημένου στον Παντσέρι -ο οποίος θεωρείται επικεφαλής της εγκληματικής αυτής οργάνωσης- χωρίς να έχουν τεθεί ποτέ σε αντιπαράθεση τα λεγόμενα του με όσα υποστηρίζει ο πελάτης μου».