Στη γραμματέα του Χρήστου Καλογρίτσα που κατέθεσε την Πέμπτη (13/1) στο Ειδικό Δικαστήριο εστιάζει σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. «Η κ. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε» επισημαίνει και επιτίθεται στη ΝΔ για «άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απογειώσει τη διαφθορά σε επίπεδα ρεκόρ, με ένα καινούργιο σκάνδαλο να ξεσπά κάθε μέρα. Είναι αναμενόμενο να ψάχνει εναγωνίως να στήσει κάποιο αφήγημα που να μπορεί να δικαιολογήσει τη τελευταία της γραμμή άμυνας: Όχι ότι η ΝΔ δεν είναι διεφθαρμένη αλλά ότι όλοι το ίδιο είναι».

Σχολιάζει ότι «αυτό που δεν είναι αναμενόμενο είναι ότι έχουν μπερδέψει τα παραμύθια τους» και αναφέρει πιο συγκεκριμένα: «Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι ο Καλογρίτσας ήταν ένας άφραγκος επιχειρηματίας που ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ του έψαχναν χρήματα για να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό. Σήμερα αιφνιδίως μας λένε ότι ήταν ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας που χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ας αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό αφήγημα στο στημένο παραμύθι τους», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι «μέχρι τότε η κ. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε».

Εν είδει υστερόγραφου στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως ανέμενε «την άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας από τη ΝΔ», «άλλωστε ο κ. Λοβέρδος που την εκμαίευσε είναι ως γνωστόν, όπως και η κ. Καϊλή, πιο κοντά στη ΝΔ παρά στο κόμμα του». «Την άθλια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν αναμέναμε. Λίγη αιδώς δεν θα έβλαπτε…», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.