Να διαστρεβλώσει την αλήθεια επιχειρεί για μια ακόμη φορά η Τουρκία. Αιτία αυτή τη φορά στάθηκε η παρενόχληση που δέχθηκε σκάφος του Λιμενικού της χώρας μας από τουρκική ακταιωρό νωρίς σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια περιπολίας νοτιοανατολικά του Φαρμακονησίου, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Η τουρκική Ακτοφυλακή σε σχετική της ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στην εν λόγω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος κατόπιν καταγγελίας ότι ελληνική ακταιωρός παρεμπόδιζε τουρκικά αλιευτικά σκάφη. Μάλιστα, διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι το ελληνικό σκάφος «απομακρύνθηκε ωθούμενο» από το τουρκικό και κατά την αποχώρησή του, το πλήρωμά του προχώρησε σε ρίψη βολών στον αέρα και ακολούθησε απάντηση από την τουρκική ακταιωρό.

Νωρίτερα, το Λιμενικό Σώμα της χώρας μας είχε εκδώσει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές και «η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κατά τις πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

Καρέ – καρέ η παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τους Τούρκους

Στα πλάνα που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ φαίνονται τα τουρκικά σκάφη μια ανάσα απ’ το Φαρμακονήσι. Οι Έλληνες ψαράδες ενημέρωσαν το λιμενικό για τις κινήσεις των Τούρκων και η αντίδραση ήταν άμεση.

Ένα σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής έφτασε στο σημείο όπου τρία τουρκικά σκάφη είχαν εισβάλει υπό την εποπτεία του τουρκικού περιπολικού στα ελληνικά ύδατα. Το πλωτό του λιμενικού περνάει ξυστά από το ελληνικό αλιευτικό και κατευθύνεται προς τις τουρκικές μηχανότρατες που αλίευαν στην περιοχή, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.