Στην ακριτική Γαύδο θα πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα Θεοφάνια, σε μια επίσκεψη άκρως συμβολική, μετά και τις διαρκείς τουρκικές προκλήσεις. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, που θα πάει στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο, θα είναι η δεύτερη μετά από 27 χρόνια, όταν το 1996 είχε πάει ο Κώστας Σημίτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr θα φτάσει στη Γαύδο περίπου στις 10:30 το πρωί, ενώ την ίδια ώρα θα φτάσει και το καράβι από τα Σφακιά στη Γαύδο, το οποίο θα μεταφέρει επισήμους. Προς το παρόν, δεν υπάρχει η πληροφορία ότι θα τον συνοδεύει κάποιος υπουργός, παρά μόνο βουλευτές.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μετά την άφιξή του με ελικόπετρο στο νησί ο πρωθυπουργός θα παραστεί στον αγιασμό των Υδάτων στο λιμάνι της Γαύδου, ενώ στη συνέχεια θα επιθεωρήσει το Εθνικό φυλάκιο του νησιού. Αμέσως μετά θα περιηγηθεί στο ακριτικό νησί ωστόσο δεν θα γευματίσει εκεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς και κατοίκους της Γαύδου, να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα και τις ανάγκες τους, καθώς είναι πολλές οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες που υπάρχουν σε ένα νησί με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Όπως σημειώνει στο Flashnewsη δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, «πρέπει και η Γαύδος να πάρει την αξία που της αρμόζει. Ήμασταν παραμελημένοι. Τελευταία βλέπουμε να υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον για μας. Η επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού δίνει την ευκαιρία να πούμε τα προβλήματά μας. Ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο να έχουμε πρόσβαση στα κέντρα αποφάσεων. Είναι ευκαιρία να δει ο Πρωθυπουργός από κοντά πώς είναι η Γαύδος».

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι επέλεξε να γιορτάσει τα Θεοφάνια στη Γαύδο και η πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.