Στα πολιτικά απόνερα της προχθεσινής αναφοράς του πρωθυπουργού για τη μετεκλογική στόχευση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και το γεγονός ότι τείνει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη, να μετεξελιχθεί σε «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία παίζοντας το ρόλο ενός «σοσιαλ-Καμμένου», πριν λίγη ώρα υπήρξε στη Βουλή αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κώστα Σκανδαλίδη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τον Τύπο, ο κ. Σκανδαλίδης είπε πως «ο πρωθυπουργός μάς εγκαλεί επειδή εμείς δεν μπορούμε να συγκυβερνήσουμε με μια κυβέρνηση με βαθιά συντηρητική και ταξική πολιτική. Μια κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ και την ταξική και ελιτίστικη πολιτική της, ούτε πολύ σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την χειραγώγηση των αρμών της εξουσίας».

Απαντώντας ο κ. Οικονόμου εξήγησε πως η αναφορά του πρωθυπουργού προκύπτει από την καταγραφή της εκλογικής αριθμητικής, σημειώνοντας πως είναι επιλογή του κ. Ανδρουλάκη να γίνει ουσιαστικά, παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ. «Υπερασπίζεστε το δικαίωμα αυτόνομης πορείας κόμματός σας. Δικαίωμά σας- όμως θυμίστε μου- ποιος είπε ότι στόχος σας είναι να στείλουμε τη ΝΔ στην αντιπολίτευση και να κάνουμε άλλη κυβέρνηση προοδευτική με σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο. Να στείλουμε τη ΝΔ αντιπολίτευση και να κυβερνήσουν οι υπόλοιποι. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι; Είναι απίθανο να είναι πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ. Άρα με ποιους; Με τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η εξήγηση και το συμπέρασμα από τη πολιτική στόχευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να γίνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ. Για δικούς του λόγους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναβίωση του Τσίπρα με τον Βαρουφάκη κι εσάς να συμπληρώνετε. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει. Αυτά είναι τα γεγονότα, αυτά είπε ο κ. Ανδρουλάκης».

Ανταπαντώντας ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε πως «εμείς θέλουμε κυβέρνηση από τη πρώτη εκλογή. Με πρωθυπουργό που να μην είναι ούτε ο Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης. Είπαμε ότι με αυτή τη ΝΔ και αυτό τον πρωθυπουργό δεν υπάρχει σημείο συνεννόησης. Όχι να περιμένουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως Μωυσή στο όρος Θαβώρ για να αποφασίσει για τις εκλογές και για το μέλλον της χώρας, που είναι αδιέξοδο», ενώ για τον σοσιαλκαμμένος είπε: «Μη διαστρεβλώνετε τις απόψεις μας με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Είναι έξω από την πορεία και την ιστορία μας».