Στο Λονδίνο θα βρεθεί στο τέλος του μήνα ο πρωθυπουργός, προκειμένου να έχει επαφές με οικονομικούς παράγοντες και επενδυτές. Από τις 26 έως τις 29 Νοεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην βρετανική πρωτεύουσα, όπου και αναμένεται να συναντηθεί με τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται προπαρασκευαστικές διεργασίες για να συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τον Βασιλιά Κάρολο.

Τελευταία φορά είχαν τετ α τετ οι δυο άνδρες ήταν τον  περασμένο Απρίλιο στην Σκωτία όταν ο Κάρολος ήταν ακόμα Πρίγκιπας. Έτσι θα είναι η πρώτη συνάντηση των δυο ανδρών από την στιγμή που ο Κάρολος έγινε Βασιλιάς.

Είναι γνωστή η αγάπη του Βασιλιά Καρόλου για την χώρα μας την οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές επίσημα και ανεπίσημα, ειδικά το Άγιο Όρος.

Η ατζέντα των επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα συμπληρώνεται, αλλά οι συναντήσεις τόσο με τον Βασιλιά όσο και με τον πρωθυπουργό θεωρούνται εκ των πραγμάτων σημαντικές σε μια περίοδο που η Ελλάδα αναζητά συμμάχους στο εξωτερικό.

Θα είναι αναγνωριστική η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρίσι Σούνακ, καθώς έχουμε και ανοικτά θέματα με την Βρετανία με κυρίαρχο την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.