«Τη λάσπη, την τοξικότητα και τον διχασμό που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ως σωσίβιο τα πληρώσαμε ήδη πολύ ακριβά», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της μετά τις τοποθετήσεις του υπεύθυνου Τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μαντζουράνη, σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Μαντζουράνης σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο, είχε αναφέρει πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, αλλά μόνο μαρτυρίες.

«Τα γραφεία έκλεισαν. Μεταφέρθηκαν. Ο λογιστής άλλαξε και τα μηχανήματα όδευσαν αρχικά προς κάποια οικία, στα υπόγεια κάποιας κατοικίας στο Ψυχικό και μετά προς άγνωστων κατεύθυνση. Αυτό τι σημαίνει; Ότι υπάρχει αδυναμία κτήσης ή ανάκτησης των αποδείξεων, οι οποίες είτε έχουν εξαφανιστεί, με την έννοια είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φυλαχτεί σε κάποιο ντουλάπι καλοκλειδωμένες, ώστε να χρησιμοποιηθούν ή να απειλείται ότι θα χρησιμοποιηθούν προς τους κατάλληλους αποδέκτες», ανέφερε ο δικηγόρος, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξή του σημείωσε:

«Δεν βλέπω μεγάλες δυνατότητες άλλων αποδεικτικών στοιχείων, εκτός μόνο των στοιχείων που τηρούν οι πάροχοι, όπου όταν γίνονται οι επισυνδέσεις, οι πάροχοι πρέπει να κρατάνε στοιχεία για ένα χρονικό διάστημα».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Μετά από αυτές τις τοποθετήσεις του Γιάννη Μαντζουράνη το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει: «Το “έργο” ξεκίνησε με δημοσιεύματα σε δόσεις για «λίστες» παρακολουθήσεων, κατηγορώντας μάλιστα τον πρωθυπουργό, χωρίς κανένα στοιχείο και αναφορά σε δύο ανώνυμες “πηγές”. Συνεχίστηκε με τον κ. Βαξεβάνη να καλείται από τον Εισαγγελέα και να μην καταθέτει κανένα απολύτως στοιχείο. Τώρα ήρθε και ο συνήγορος του κ. Βαξεβάνη, κ. Μαντζουράνης, να ζητήσει, παραδεχόμενος την έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου, την κλήση προστατευόμενων μαρτύρων.

Το “έργο” το έχουμε ξαναδεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υιοθετήσει τις “αποκαλύψεις” Χίου-Βαξεβάνη «πόνταρε» σε επανάληψη της Νοβάρτις όταν με κουκουλοφόρους, “κρέμασε στα μανταλάκια” 10 πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδειχθεί τελικά ύστερα από εξονυχιστική έρευνα της Δικαιοσύνης, ότι τίποτα, από όσα είπαν δεν ίσχυε. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση η ιστορία δεν θα επαναληφθεί ούτε καν ως φάρσα! Γιατί τη λάσπη, την τοξικότητα και τον διχασμό που αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ως σωσίβιο τα πληρώσαμε ήδη πολύ ακριβά!».