«Βροχή» ερωτήσεων για την υπόθεση των παρακολουθήσεων με αφορμή και τα νέα δημοσιεύματα δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με το εάν υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο κ.κ. Δένδιας, Χατζηδάκης παρακολουθούνται από την ΕΥΠ και απάντησε: «Το πλαίσιο των νόμιμων επισυνδέσεων της ΕΥΠ διέπεται από μια σειρά κανονισμούς διαχρονικά. Χρήζουν βελτίωσης και αυτό πράττουμε. Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει ο πρωθυπουργός και κανείς μέσα στην κυβέρνηση τις διαδικασίες, παρά μόνο εάν υπάρξουν ευρήματα. Αυτή είναι η πραγματικότητα τώρα και στο παρελθόν. Και στις παρακολουθήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΥΠ, παρά το γεγονός ότι ο κος Τσίπρας άλλα έλεγε στη βουλή, ήρθαν στο φως πολύ αργότερα».

Επανέλαβε δε ότι η κυβέρνηση και καμία εθνική αρχή ασφαλείας δεν έχει προμηθευτεί και δεν χρησιμοποιεί κανένα από τα κακόβουλα λογισμικά. «Προφανώς και υπήρχαν στη χώρα και οφείλει να διερευνήσει η δικαιοσύνη την υπόθεση αυτή. Είναι κάπως σουρεαλιστικό να διατυπώνονται μια σειρά από ισχυρισμοί χωρίς στοιχεία και μάλιστα σε συνέχειες. Θα πρέπει όλοι με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους να προσέλθουν στη Δικαιοσύνη για να τη βοηθήσουν να φτάσει στην άκρη του νήματος. Δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο θεσμικό εκτός από τη Δικαιοσύνη στις Δημοκρατίες και πρέπει να μπει ένα τέλος θεσμικό στη λάσπη. Δεν επιτιθέμεθα σε κανέναν δημοσιογράφο που κάνει έρευνα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για το εάν η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών για τις παρακολουθήσεις καλύπτει την κυβέρνηση, ο κος Γιάννης Οικονόμου απάντησε: «Μας καλύπτει απόλυτα, ο κος Δένδιας λέει ό,τι λέει και η κυβέρνηση». Και πρόσθεσε δεν υπάρχει καμία ανησυχία από ξένες πρεσβείες για το θέμα αυτό.

Απαντώντας σε ερώτηση για καθυστέρηση από την πλευρά της δικαιοσύνης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Και αντίστοιχες έρευνες που γίνονται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη δεν έχουν καταλήξει πουθενά και έχουν ξεκινήσει νωρίτερα. Αν κάποιος έχει όφελος να αποσαφηνιστεί γρηγορότερα η υπόθεση αυτή είναι η κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία λογική να παρακολουθούνται στενά στελέχη της κυβέρνησης, εκτός του να ήθελαν να παρακολουθούν και τον πρωθυπουργό».