Πολλές ερωτήσεις για το θέμα των παρακολουθήσεων δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε με σαφήνεια. Η κυβέρνηση με συγκεκριμένες απαντήσεις τοποθετείται και δική μας επιδίωξη είναι μέσα από θεσμικό τρόπο να μην μείνει καμία σκιά. Δεν θα επιτρέψουμε στη συνωμοσιολογία να διακόψει το έργο που υλοποιείται στην Ελλάδα», είπε ο Γιάννης Οικονόμου και ερωτηθείς για την ένταση που έχει προκληθεί και αν θα έχουμε πρόωρες εκλογές τόνισε:

«Ο σχεδιασμός του εκλογικού χρόνου δεν έχει αλλάξει αλλά μας προβληματίζει η ένταση και ο διχασμός που καλλιεργείται από την αντιπολίτευση. Αυτά που επιχειρείται να κυριαρχήσουν. Έχουμε σταθερή προσήλωση στην υλοποίηση των προγραμματικών μας δεσμεύσεων. Θεσμικά η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα να μην μείνει καμία σκιά. Θα διερευνηθούν όλα όσα καταγγέλλονται η διασπορά ειδήσεων και συκοφαντιών».

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα ότι προβληματίζει την κυβέρνηση η προσπάθεια κάποιων να κάνουν μονοθεματικό το θέμα των παρακολουθήσεων. «Η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί και να κρύψει τίποτα και γι’ αυτό κάνει το αυτονόητο και σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας. Αναμένουμε από την δικαιοσύνη να κάνει το αυτονόητο. Να διαλευκάνει την υπόθεση αυτή».

Για τις αναφορές στο θέμα αυτό και από τον ξένο Τύπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Η κυβέρνηση ποτέ δεν αρνήθηκε την απάντηση σε ερωτήσεις που έγιναν στον πρωθυπουργό. Δεν περιποιεί τιμή για την χώρα μας υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα και γι’ αυτό θέλουμε την διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Υπάρχουν άρθρα γνώμης στον διεθνή Τύπο που δεν είναι ευχάριστα και η κυβέρνηση θέλει άμεσα να ξετυλιχτεί το κουβάρι αυτής της υπόθεσης».

Όσον αφορά στο θέμα της απαγόρευσης της χρήσης λογισμικών που έχει εξαγγελθεί είπε: «Είναι προφανές ότι το θεσμικό πλαίσιο δεν είναι επαρκές και με το νόμο που θα φέρουμε η Ελλάδα θα γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα γίνει παράνομη η εμπορία και η χρήση και θα έχει διατάξεις και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των παθογενειών».