Φουλ επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, «αφού απέτυχε οικτρά στην πολιτική στηρίζεται στην ηθικολογία που είναι ο αγαπημένος μηχανισμός των λαϊκιστών. Η ηθικολογία και το ήθος είναι 2 διαφορετικά πράγματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε λόγω της τραγικής κυβερνητικής του θητείας. Η Ελλάδα επί διακυβέρνησής τους έφτασε να είναι χώρα παρίας εντός της ΕΕ και έχασε μεγάλο μέρος του εθνικού της κεφαλαίου».

Και συνέχισε: «Μετά τις εκλογές η κυβέρνηση κατάφερε να ανασυγκροτήσει το ΕΣΥ. Στήριξε την κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Αντιμετώπισε την εισβολή στον Έβρο και την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα με σχέδιο και διεθνή διπλωματία. Η κυβέρνηση αναγέννησε την εθνική οικονομία και πετυχαίνει επιδόσεις σε μια δύσκολη περίοδο. Έχουμε ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης στην ΕΕ. Η Ελλάδα αντέχει σε έναν παγκόσμιο τυφώνα γιατί δρα με σχέδιο. Φάνηκε η τεράστια διαφορά μας. Στην πορεία μας κάνουμε και λάθη και αστοχίες και με συμπεριφορές στελεχών μας που κινούνται εκτός του αξιακού μας συστήματος. Οι διαφορές μας είναι ότι εμείς δρούμε. Πιάνουμε τα προβλήματα και αναζητούμε λύσεις δεν τα αφήνουμε να κακοφορμίσουν. Το ζήτημα είναι τι κάνεις με τα λάθη σου. Η κυβέρνηση τα αναγνωρίζει με γενναιότητα και αποδίδει ευθύνες και δεν καλύπτουμε κανέναν πολιτικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει πολιτικά και στηρίζει στελέχη του που έχουν παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο. Η ΝΔ είναι κόμμα αρχών και αξιών. Ο ΣΥΡΙΖΑ που κράδαινε ως το 2015 το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς έδειξε ότι αυτή η συζήτηση ήταν υποκριτική. Ο ελληνικός λαός κατάλαβε ότι ήταν υποκριτές ηθικολόγοι. Νιώθει οικεία στο σκοτάδι γιατί φοβάται το φως. Προσπαθούν να φέρουν την συζήτηση στην υποκριτική ηθικολογία και σκανδαλολογία».

Τόνισε ακόμα ότι ο κ. Τσίπρας «πόνταρε στην κατάρρευση της Ελλάδας. Δεν στήριξε πολλές φορές την εθνική προσπάθεια ελπίζοντας ενδόμυχα ότι θα γίνει η μεγάλη εθνική ζημιά και θα τον φέρει στην εξουσία. Επανήλθε στην σκανδαλολογία, την πρακτική της λάσπης και της κατασυκοφάντησης. Εφευρίσκει σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν για να θολώσει τα νερά και να πλήξει ηθικά της ΝΔ και την κυβέρνηση. Το πλέον ειρωνικό είναι η επιλογή του προσώπου που έχει αναλάβει τον ρόλο του Αρχαγγέλου της κάθαρσης. Αυτή θα είναι η τακτική τους έως τις εκλογές».