Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι εξαγόρασε «κόκκινα» δάνεια.

Ο κ. Πάτσης είχε κληθεί για εξηγήσεις από τον γραμματέα τη ΚΟ της ΝΔ μετά την καταγγελία από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού που αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια ύψους 62 εκατ.  ευρώ με μόλις 4,3 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πάτσης αρνείται να παραδώσει την έδρα του. 

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν: «Του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Εδόθησαν. Δεν κρίθηκαν επαρκείς. Τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Ν.Δ».

Μάλιστα, λίγα λεπτά μετά την εξέλιξη της διαγραφής του κ. Πάτση από την ΚΟ της ΝΔ, το γραφείο του πρωθυπουργού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ».

Η διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδας της ΝΔ του κ. Ανδρέα Πάτση ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια με την επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Πρωθυπουργός  και προέδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης

Η επιστολή που έστειλε ο Ανδρέας Πάτσης μετά τις καταγγελίες Πολάκη