Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή, με αποτέλεσμα η Σοφία Σακοράφα που ήταν η προεδρεύουσα της Ολομέλειας, να καλέσει τη φρουρά και αποβάλει τον Παύλο Πολάκη, λόγω «απαράδεκτης συμπεριφοράς».

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να μιλάει, κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για τα επιχειρηματικά πάρκα.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του κ. Πολάκη με την οποία απαντούσε -επί προσωπικού- σε τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μαραβέγια για την υπόθεση χρηματοδότησης εταιρείας της συζύγου του. Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέκρινε την κυβέρνηση ότι άλλαξε τον αναπτυξιακό νόμο, προκειμένου να συμπεριληφθούν «φωτογραφικά» επιχειρήσεις (γηροκομεία και κέντρα αποκατάστασης) στις οποίες δραστηριοποιείται (η σύζυγος του κ. Μαραβέγια).

Την ώρα που ο κ. Γεωργιάδης απαντούσε από το βήμα ότι συμπεριελήφθη μεν στον οριστικό πίνακα η αίτηση της συζύγου του κ. Μαραβέγια, δεν έλαβε, δε, το αναγκαίο ατομικό ΦΕΚ για να ξεκινήσει η έγκριση, ο κ. Πολάκης παρενέβη διακόπτοντας όρθιος τον ομιλητή.

Τότε, η κ. Σακοράφα είπε στον κ. Πολάκη ότι δεν βρίσκεται στο καφενείο του χωριού αλλά στη Βουλή, και όταν ο κ. Πολάκης συνέχισε να διακόπτει, η προεδρεύουσα κάλεσε τη φρουρά να βγάλει το βουλευτή εκτός αίθουσας.