Υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις πως η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έκανε χρήση του παράνομου λογισμικού Predator προκειμένου να προβεί σε παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων.

Αυτό φέρεται να αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast η πορισματική έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που συντάχθηκε μετά το πέρας των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής που ερεύνησε την υπόθεση των επισυνδέσεων στο τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κάνει λόγο για δίδυμο σκάνδαλο, καθώς μετά από αυτό των υποκλοπών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε και σε ένα δεύτερο, αυτό της συγκάλυψης της υπόθεσης.

Στο πόρισμα θα γίνεται επίσης αναφορά στο γεγονός πως με εντολή του κ. Μητσοτάκη υπήρξε αντισυνταγματική επίκληση του δήθεν απορρήτου για κομβικούς μάρτυρες, καθώς και τον αποκλεισμό πρωταγωνιστών της υπόθεσης που παρά την επιμονή σύσσωμης της αντιπολίτευσης, προστατεύτηκαν από τους βουλευτές της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας και δεν προσήλθαν να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής.