Συναίνεση μόνο για τα ευρωπαϊκά ζητήματα θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός στις σημερινές συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του Αλέξη Τσίπρα.

Η συναίνεση, άλλωστε, για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ και τις εργασιακές σχέσεις μοιάζει απίθανο να επιτευχθεί από την πλευρά της αντιπολίτευσης, δεδομένης της επιλογής της κυβέρνησης να καταθέσει πρώτα το σχετικό νομοσχέδιο και να το περάσει από τη Βουλή με διαδικασίες εξπρές.

Οι δηλώσεις στελεχών της Ρηγίλλης πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα προσφέρει συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική είναι ενδεικτικές.

Έτσι, οι προσδοκίες από τις συναντήσεις είναι ιδιαίτερα χαμηλές, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου θα… ξανακαλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να ανταλλάξουν και πάλι απόψεις.

Μάλιστα, το Μαξίμου αφήνει να εννοηθεί ότι οι μελλοντικές συναντήσεις θα έχουν ανοιχτή ατζέντα και πως ο πρωθυπουργός είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να ακούσει τυχόν εποικοδομητικές προτάσεις – πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι προς την πλευρά της ΝΔ και του κ. Σαμαρά.