Και το όνομα αυτού, ΠΑΤΡΙΔΑ (Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής). Έτσι θα λέγεται το νέο κόμμα του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter. Οι αρχές του κόμματος θα εδράζονται στο τετράπτυχο «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια και οικονομική ελευθερία».

Η ίδρυση του κόμματος έρχεται μετά το άδοξο τέλος που υπήρξε στη συνεργασία του με το κόμμα «Εθνική Δημιουργία», καθώς διεγράφη από με απόφαση του Θάνου Τζήμερου και του Φαήλου Κρανιδιώτη, μετά από ντόμινο αλληλοκατηγοριών.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έγραψε στο Twitter: «Από σήμερα στη Βουλή των Ελλήνων η ΠΑΤΡΙΔΑ έχει φωνή. Οι αρχές μας ξεκάθαρες: Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια και Οικονομική Ελευθερία. Δεν συμβιβαζόμαστε. Μόνο αγωνιζόμαστε. Με σθένος και πίστη. Μαζί. Για την Ελλάδα και για το μέλλον των παιδιών μας».

https://twitter.com/bogdanosk/status/1574348669108862978

Σχετική ανάρτηση μετά τον κ. Μπογδάνο έκανε και η Αφροδίτη Λατινοπούλου, που θα μετάσχει στο κόμμα ως αντιπρόεδρος, γράφοντας: «Ο κόσμος αλλάζει, η Ευρώπη αλλάζει, καιρός να κάνουμε την Ελλάδα μια ισχυρή δύναμη».

Το κόμμα θα ανήκει στην ευρωομάδα των συντηρητικών ECR (European Conservatives and Reformists), στην οποία ανήκει επίσης στο Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, το ισπανικό Vox και άλλα κόμματα.

https://twitter.com/latinopoulou/status/1574342121120829440