Την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας που επλήγη από την κακοκαιρία «Ιανός» επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης (20/9) ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης. «Σήμερα είμαστε εδώ, στο Μουζάκι, και βλέπουμε ήδη να έχουν τελειώσει και το κομμάτι του περιφερειακού που είχε υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά, και το κομμάτι της πεζογέφυρας. Και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση του Κέντρου Υγείας» είπε.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο έχει προγραμματίσει μια σειρά επισκέψεων σε χώρους όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης από τις καταστροφές του Ιανού, αλλά και σε επιχειρήσεις.

Μιλώντας για τα έργα που εκτελούνται ο Γιώργος Καραγιάννης ανέφερε πως στην Καρδίτσα γίνεται ένα πολύ σημαντικό έργο, και εξήγησε: «Σε λιγότερο από δύο χρόνια, αυτή τη στιγμή έχουμε ολοκληρώσει, περίπου πάνω από το 50% των εργασιών αποκατάστασης για τον “Ιανό”. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδειξε μια ιδιαίτερη φροντίδα ώστε αυτά τα έργα να μην γίνουν στο μέλλον, να γίνουν άμεσα, προκειμένου οι πολίτες της Θεσσαλίας και της Καρδίτσας να αντιληφθούν το μεγάλο ενδιαφέρον που έχουμε για αυτή την περιοχή. Αυτή τη στιγμή λοιπόν “τρέχουν” όλα αυτά τα έργα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ήρθαμε να δούμε αυτά τα έργα και στη γέφυρα του Αμπελικού, και εδώ πέρα στο Μουζάκι, όπως και τα έργα στην Αργιθέα, ώστε να διαπιστώσουμε πώς προχωρά όλος αυτός ο σχεδιασμός».

Ο αρμόδιος υφυπουργός, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε ειδική αναφορά στα αντιπλημμυρικά έργα, τονίζοντας πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν στην Καρδίτσα αντιπλημμυρικά έργα της τάξης των 45 εκατ. ευρώ, ενώ όπως συμπλήρωσε, ο μεγάλος αυτοκινητόδρομος Ε65 φαίνεται πως προχωρά. Αναφερόμενος στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την περιοχή, τόνισε ότι έχει προκηρυχθεί και το έργο του αστυνομικού μεγάρου, καθώς και το δικαστικό μέγαρο, το οποίο προχωρά με τη νέα του πτέρυγα. «Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πρώτη προτεραιότητα για μας. Όλες αυτές οι διαδικασίες ήταν διαδικασίες ετών και μέσα σε λίγους μήνες βλέπετε όλη αυτήν την εικόνα των έργων αποκατάστασης. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς» τόνισε ο κ. Καραγιάννης.

«Παρεμβαίνουμε σε πάνω από 400 σημεία αυτή τη στιγμή στην Π.Ε. Καρδίτσας, σε ένα έργο της τάξης των 143 εκατ. ευρώ. Είναι μια παρέμβαση που δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα μας. Σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, τόσο διάσπαρτα μικρά έργα, βελτιώνουμε όλα όσα μας προέκυψαν μέσα από τον ΙΑΝΟ» είπε κλείνοντας.

Πηγή φωτογραφίας: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων