«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δουλεύει με σχέδιο και αυτό φαίνεται και στον τουρισμό. Με τα αυξημένα έσοδα η κυβέρνηση θα βοηθήσει την κοινωνία που χειμάζεται για να έχουμε τις εφεδρείες που χρειάζονται. Τα έσοδα επίσης από τον τουρισμό θα χρησιμοποιηθούν για τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Οι τουριστικές ροές ξεπερνούν και τις πιο αισιόδοξες αρχικές προβλέψεις», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφερόμενος στα στοιχεία, σημείωσε ότι: «Οι αφίξεις από το εξωτερικό στα αεροδρόμια της χώρας έφτασαν τον Ιούνιο σε 3.481.000 (πέρυσι ήταν περίπου 1.980.000) ενώ οι αφίξεις είναι οριακά αυξημένες και σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019 όταν είχαμε 3.478.000. Καθημερινά την Ακρόπολη επισκέπτονται πάνω από 15.000 τουρίστες και οι επισκέπτες στην Αθήνα ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο. Το ίδιο συμβαίνει και στη βόρεια Ελλάδα όπου οι τουρίστες από τη Ρωσία αντικαταστάθηκαν από πολίτες βαλκανικών χωρών. Μεγάλη αύξηση και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την κρουαζιέρα. Στόχος, είπε είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προσέλκυση βορειοευρωπαίων συνταξιούχων τους χειμερινούς μήνες».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και σε όλα τα προγράμματα που τρέχουν για τον εσωτερικό τουρισμό και για να μπορέσουν και οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας να επισκεφθούν και περιοχές που επλήγησαν πέρυσι από τις πυρκαγιές όπως η Βόρεια Εύβοια.