Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση και σχολίασε την ανάρτηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων που έχουν προσληφθεί στο κράτος.

Το υπουργείο σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να επενδύει αντιπολιτευτικά στα ψεύδη, τη συκοφαντία και τα fake news». Παράλληλα, παρέπεμψε στα επικαιροποιημένα στοιχεία του Μητρώου Μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου. (apografi.gov.gr). Σύμφωνα με αυτά «ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν στο σύνολο της διακυβέρνησής του απασχολούσε σταθερά πάνω από 1.000 μετακλητούς υπαλλήλους, αριθμός ο οποίος τον Νοέμβριο του 2018 ξεπέρασε τους 1.080. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί αυτό τον αριθμό οριακά στους 1.000».

Στην αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο αριθμός των μετακλητών αυξάνεται μηνιαίως κατά 50, το υπουργείο Εσωτερικών απαντά πως «ένας απλός πολλαπλασιασμός του αυθαίρετου αυτού αριθμού με τους μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αρκεί για να καταδείξει και να καταρρίψει το τεράστιο αυτό ψεύδος».

Τέλος, τονίζει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να χρεώνουν στην κυβέρνηση τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων στους ΟΤΑ, όταν προσλαμβάνουν μετακλητούς υπαλλήλους δήμαρχοι που εξελέγησαν με τη στήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση που έκανε νωρίτερα στο Twitter, είχε αναφέρει το εξής:

«Πώς λέγεται ένα Κράτος όπου διορίζονται 50 νέοι μετακλητοί κάθε μήνα, δαπανώνται 7,5 δισ. σε απευθείας αναθέσεις, 30 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς λογαριασμό, τα ΜΜΕ ταΐζονται με κρατικό χρήμα χωρίς κριτήρια και δημοσιογράφοι -εσχάτως και πολιτικοί αρχηγοί- παρακολουθούνται;».