Παντού ελληνικές προκλήσεις κατά της χώρας τους βλέπουν οι Τούρκοι που έφθασαν στο σημείο να μπερδέψουν ακόμη και το έμβλημα της μοίρας των μαχητικών Rafale που συγκροτούμε αυτή την περίοδο, με ένα απλό σήμα που κυκλοφορεί κάποιος ιδιώτης στο εμπόριο.

Ειδικότερα, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Turkiye, υποστήριξε πως το λογότυπο της μοίρας των ελληνικών Rafale απεικονίζει μια… γαλοπούλα (στα αγγλικά η γαλοπούλα γράφεται «Turkey», όπως και η «Τουρκία») με φέσι στο κεφάλι, να τρέχει να γλιτώσει από ένα αεροσκάφος που την κυνηγάει με φόντο τον χάρτη της Τουρκίας και γύρω του να αναγράφει στα αγγλικά: «Μην τρέχεις θα πεθάνεις κουρασμένη» και «Ελληνικά Rafale, ο αθόρυβος θάνατος».

Μόνο που το συγκεκριμένο ελαστικό πατς (Patch PVC), όπως αποκαλείται, δεν το φορούν στο ύψος του μπράτσου ή στο στήθος οι κυβερνήτες των ελληνικών Rafale και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τη μοίρα των Rafale (332Μ) που εδρεύει στην 114 Πτέρυγα Μάχης της Τανάγρας. Τουναντίον το επίσημο έμβλημα της 332 Μοίρας Παντός Καιρού απεικονίζει ένα γεράκι με φόντο τον χάρτη της Ελλάδας.

Πολλά καυστικά patch

Από τότε που έγινε γνωστό ότι η χώρα μας θα αποκτήσει Rafale έχουν κυκλοφορήσει στο εμπόριο από ιδιώτες διάφορα σήματα τύπου patch, μερικά εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα καυστικά έναντι της Τουρκίας, ως απάντηση στις συνεχιζόμενες προκλήσεις κατά της χώρας μας. Ένα από αυτά για παράδειγμα, δείχνει ένα ελληνικό Rafale να στοχεύσει με έναν πύραυλο το πισινό ενός ξεπουπουλιασμένου αετού και πάνω του να γράφει: «Να προσέχεις την ώρα 6 όταν πας για Ελλάδα», δηλαδή όταν βρίσκεται ακριβώς από πίσω ο Έλληνας αντίπαλος (αντιστοίχως και στη γειτονική χώρα κυκλοφορεί σηματάκι που δείχνει έναν τουρκικό αετό να σπάει στη μέση ένα ελληνικό Rafale). Ένα άλλο patch που κυκλοφορεί στη χώρα μας, δείχνει ένα μαχητικό Rafale να στοχεύει μια ανατολίτισσα χανούμισσα.

Πάντως ο Τούρκος αναλυτής Ερντογάν Καρακούς, αν και απόστρατος αντιπτέραρχος που γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει με τα συλλεκτικά αυτά σηματάκια, φρόντισε να κατηγορήσει και πάλι την Ελλάδα για «πρόκληση που δεν ταιριάζει σε καμία σοβαρή χώρα» σημειώνοντας πως «Ελλάδα, Γαλλία και ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για μια μεγάλη εκστρατεία κατά της Τουρκίας».