Τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Τις τελευταίες ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε στις προκλητικές δηλώσεις εναντίον της πατρίδας μας και ανάμεσα στα άλλη δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού στους κυβερνώντες που τρέχουν πίσω από περιπέτειες. Είναι προφανές ότι η συνεχής ισχυροποίηση της χώρας μας σε όλα τα μέτωπα, άμυνα, οικονομία, διπλωματία, δεν αφήνουν τον κ. Ερντογάν να ησυχάσει.

Ειδικά το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα αλλάζει τις αποτρεπτικές μας δυνατότητες ενοχλεί τον κ. Ερντογάν αλλά και γιατί θέλουμε να δώσουμε λύση στο ενεργειακό. Ενοχλείται για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν και την ιστορική του ομιλία στο Κογκρέσο. Ενοχλείται για τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που γέννησε την ξεκάθαρη αναφορά στα συμπεράσματά του στην ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και για τη στρατηγική συμφωνία μας με τη Γαλλία και την εμβάθυνση των σχέσεών μας με τις ΗΠΑ αλλά και με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ.

Πρέπει να ξέρει, είπε, ότι η κυβέρνηση και σύσσωμος ο ελληνικός λαός είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση. Κανένας Έλληνας, καμία πολιτική δύναμη δεν μπαίνει σε διάλογο με το παράλογο. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν την ιστορική παιδεία και τον πατριωτισμό που επιβάλλεται να κρατούν κλειστά τ’ αυτιά τους σε όσους επιβουλεύονται την πατρίδα μας. Αν και ο Τούρκος πρόεδρος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια».