Με την υπόθεση της παραπομπής των κ. Παπαγγελόπουλου και Παππά στο ειδικό δικαστήριο ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου και αναφερόμενος στη συνέχεια στο δημοψήφισμα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος», είπε, «παραπέμπεται στο ειδικό δικαστήριο για ωμές παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη μεταξύ των οποίων και η υπόθεση Novartis. Η υπόθεση αυτή οριοθετεί το τεκτονικό ρήγμα που χωρίζει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έγινε ξεκάθαρο μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα το Σάββατο».

Και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να ανατρέψει την πραγματικότητα ότι δυο στενοί του συνεργάτες έχουν παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο. Είτε έχει παραπλανηθεί, είτε προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα», είπε ο κ. Οικονόμου.

Πρόσθεσε πως ό,τι και να λέει ο κ. Τσίπρας δεν γίνεται οι κατηγορούμενοι να μετατραπούν σε κατήγοροι.

Τόνισε ακόμα ότι προσπάθησαν να χειραγωγήσουν και να ποδηγετήσουν την δικαιοσύνη γιατί η δικαιοσύνη ήταν ένα από τα βασικά αναχώματα που τους εμπόδισαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα κράτος παρία. Η ΝΔ είναι το κόμμα που έχει τεράστια παράδοση σεβασμού των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος. Σεβόμαστε και υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και κανένα μέλος μας δεν προσπάθησε ποτέ να επηρεάσει την δικαιοσύνη και δεν εκβίασε και δεν απείλησε ποτέ κανένα.

«Μας χωρίζει», είπε αγεφύρωτη άβυσσος με την κουλτούρα και τις πρακτικές του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του.

Τόνισε ακόμα ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να τηρεί σιγή ιχθύος μετά την παραπομπή των συνεργατών του.

Αναφερόμενος στην επέτειο του δημοψηφίσματος μίλησε για αποτέλεσμα τυχοδιωκτικών χειρισμών καθώς επιβαρυνθήκαμε με ένα αχρείαστο 4ο μνημόνιο. Είπε ακόμα ότι ο κ. Τσίπρας είχε σαφές σχέδιο άλωσης των θεσμών για να μετατραπεί η Ελλάδα σε κράτος – παρία.

Ουδέποτε στην μεταπολιτευτική ιστορία μας η χώρα υπέστη τόσο μεγάλο κόστος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Είπε ακόμα ότι οι τράπεζες υποβαθμίστηκαν, καταβαραθρώθηκε το χρηματιστήριο, έκλεισαν επιχειρήσεις. Όλα αυτά επειδή οι Δον Κιχώτες του ΣΥΡΙΖΑ πάλευαν με ανεμόμυλους πιστεύοντας ότι θα υποτάξουν τον κόσμο.

Συνεχίζοντας την αναδρομή, ο κ. Οικονόμου θυμήθηκε την «περήφανη διαπραγμάτευση», τις μαγνητοφωνήσεις των ομολόγων του από τον κ. Βαρουφάκη. Από την πρώτη στιγμή είπαν σχεδίαζαν έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το σχέδιο αφορούσε την προετοιμασία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος. Συζητούσαν σοβαρά ακόμα και την πρόταση Λαφαζάνη να μπουκάρουν στο Νομισματοκοπείο. Συζητούσαν σοβαρά να παίξουν την Ελλάδα στα ζάρια.

Αναφέρθηκε επίσης στο κλείσιμο των τραπεζών με τις ουρές στα ΑΤΜ και τόνισε ότι ενδεικτικό της κρισιμότητας των εξελίξεων είναι ότι 3 μέρες πριν το δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το υπουργείο Άμυνας. Πολύ αργότερα για να συγκαλύψει το σχέδιο άλωσης του κράτους είπε ο κ. Τσίπρας ότι όλα οφείλονταν στο γεγονός ότι είχε αυταπάτες.

Ο κ. Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μένουν οι ίδιοι αμετανόητοι και όπως αποκάλυψε ο κ. Τσακαλώτος θέλουν και πάλι να συνεργαστούν με τον κ. Βαρουφάκη, είπε ο κ. Οικονόμου.

Όμως, τόνισε τα εσωτερικά πολιτικά διλήμματα του 2015 δεν πρέπει να επανέλθουν.

Οικονόμου για σύσκεψη της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων: Έχουμε επεξεργαστεί όλα τα σενάρια για επάρκεια σε φυσικό αέριο

Στο ερώτημα του Newsbeast σχετικά με τη σύσκεψη της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων υπό τον υπουργό Ενέργειας, κ. Σκρέκα για την επάρκεια σε φυσικό αέριο και αν υπάρχει πληροφορία ότι η Μόσχα σχεδιάζει να το πράξει άμεσα ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης. Είναι απολύτως φυσικό να υπάρχουν συνεδριάσεις της επιτροπής διαχείρισης κρίσεων και να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Εμείς έχουν επεξεργαστεί όλα τα πιθανά σενάρια και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να εξασφαλίσουμε την επάρκεια της εφοδιαστικής αλυσίδας σε ότι αφορά το φυσικό αέριο.