Όλα είναι έτοιμα προκειμένου να πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουλίου τα εγκαίνια του Αμφιθέατρου «Ανδρέας Παπανδρέου» στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

Η πινακίδα έχει τοποθετηθεί εδώ και μέρες και σύμφωνα με πληροφορίες στη γραφική πόλη της Γαλλίας αναμένονται αρκετά σημαίνοντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Από τη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι με την ονοματοδότηση της αίθουσας εκφράζεται επί της ουσίας η αναγνώριση της διεθνούς ακτινοβολίας που απέπνεε ο αείμνηστος πρώην πρωθυπουργός.

Θυμίζουμε ότι ανακοίνωση των επικείμενων εγκαινίων έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο της δήλωσής του για τη συμπλήρωση 26 χρόνων από το θάνατο του ιστορικού ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Ήταν προσωπικό του όραμα άλλωστε και εργάστηκε από το 2018 ώστε να καταστεί πραγματικότητα η επίσημη ονοματοδοσία μιας αίθουσας στο Στρασβούργο, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου».

Την ημέρα των εγκαινίων αναμένεται να παρίστανται και εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμών οι οποίοι θα τιμήσουν τη μνήμη του ιδρυτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.