Μπορεί κατά καιρούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει ξεκαθαρίσει ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξαντλήσει την τετραετή παρουσία της στο τιμόνι της χώρας, όμως δεν λένε να σταματήσουν τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος μιλούν αυτήν την περίοδο με βεβαιότητα για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο και διακινούν την «πληροφορία» ότι η προκήρυξή τους ετοιμάζεται για το τέλος του Αυγούστου, ώστε η παρουσία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου να σημάνει και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Πρωθυπουργός μελετά εισηγήσεις για τη διενέργεια των εκλογών στις αρχές του Οκτωβρίου.

«Η απόφαση για τις εκλογές είναι ουσιαστικά αδύνατον να ληφθεί προτού περάσει το καλοκαίρι», ανέφερε άτομο από το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να εξετάσει όλα τα δεδομένα με τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση, όπως είναι η ακρίβεια, τα ελληνοτουρκικά και η πανδημία, καθώς όπως έχει δηλώσει και στο παρελθόν, ο στόχος του είναι η χώρα «να μην εγκλωβιστεί η χώρα σε μια αφόρητη πολιτική τοξικότητα».

Από το ρεπορτάζ της εφημερίδας προκύπτει ότι όλα τα κόμματα είναι σε επιφυλακή για πρόωρες εκλογές το φθινώπορο.

Χαρακτηρική ήταν η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωινή εκπομπή του MEGA ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές το φθινώπορο, κατηγορώντας την ότι «φοβάται τον χειμώνα που έρχεται».