Πάνω από 70 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να βρεθούν σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών προκειμένου να ακούσουν την δημόσια ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με θέμα «Ελλάδα και Ευρώπη στη δίνη μεγάλων αλλαγών» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο επετειακής εκδήλωσης για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή».

Μεταξύ των παριστάμενων αναμένεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες και αρκετά μέλη της κυβέρνησης. Καταρχάς αναμένεται να είναι εκεί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, και βέβαια ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής. Την κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρός της, Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ παρούσα θα είναι και η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Από τη στιγμή που το θέμα της ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού θα είναι η θέση της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης στη δίνη των μεγάλων αλλαγών, είναι προφανές ότι ο κ. Καραμανλής θα αναφερθεί μεταξύ άλλων σε όλη την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και τις διεθνείς εξελίξεις.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η άκρως προκλητική στάση της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό έναντι της χώρας μας, και φυσικά ο εξελισσόμενος πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας που έχει προκαλέσει μια σειρά κρίσεις, κυρίως ενεργειακή, οικονομική, επισιτιστική και βέβαια γεωπολιτική.