Ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Ανδρέας Σπυρόπουλος, προορίζεται σύμφωνα με πληροφορίες για τη θέση του νέου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Ο πατέρας του είχε διατελέσει γραμματέας της περιφερειακής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο, επί προεδρίας Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ ο ίδιος διατηρεί χρόνια φιλία (από το 2004) με τον νυν επικεφαλής του κόμματος και γνωρίζει οργανωτικά τον τρόπο που κινείται η Χαριλάου Τρικούπη.

Είναι μόλις 36 ετών και κατάγεται από την Παραμυθία της Θεσπρωτίας. Έχει σπουδάσει μηχανολόγος – μηχανικός και πήρε μεταπτυχιακό από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Ακολούθως άνοιξε τεχνικό γραφείο μαζί με φίλο του.

Ανδρέας Σπυρόπουλος

Όταν το 2014 ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε έρθει πρώτος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος, επί προεδρίας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τον ακολουθούσε καθώς είχε καταλάβει τη δεύτερη θέση. Δεύτερος κατετάγη και το 2015, που εισήλθε για πρώτη φορά στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Δύο χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2018, όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης διεκδίκησε την ηγεσία της κεντροαριστεράς (έναντι της Φώφης Γεννηματά που τότε είχε κερδίσει στον β’ γύρο με ποσοστό 56,7% έναντι 43,3% του νυν προέδρου), ο κ. Σπυρόπουλος ήταν επικεφαλής της προεκλογικής του καμπάνιας. Την ίδια θέση είχε και στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου και σήμερα είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ανδρέας Σπυρόπουλος

Το τριήμερο 20 με 22 Μαΐου διεξάγεται ως γνωστόν το συνέδριο του κόμματος στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου και το επόμενο ή το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο (δηλαδή 28 – 29 Μαΐου ή 4 – 5 Ιουνίου, αναμένεται να συγκληθεί για πρώτη φορά υπό την νέα σύνθεση η Κεντρική Επιτροπή, προκειμένου να εκλέξει το Πολιτικό Συμβούλιο και τον γραμματέα του κόμματος. Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα το αξίωμα κατέχει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης που θα κατέλθει υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές στην ανατολική Αττική.