Για την σημασία του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU) ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης, ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι θα βοηθήσει στην απεξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο και πως αυτό αντικατοπτρίστηκε στην παρουσία κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων από την ΕΕ και τις γειτονικές μας χώρες στην Ελλάδα.

«Το έργο αυτό ενισχύει πολύ το ενεργειακό μας αποτύπωμα. Η επένδυση αυτή είναι σημαντική γιατί έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε την αποθήκευση του υγροποιημένου φυσικού αερίου αλλά και τις εγκαταστάσεις και τη δυνατότητα επαναεριοποίησής του», απάντησε ο κ. Γιάννης Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: «Είναι σημαντική διότι θα βοηθήσει στην απεξάρτηση όχι μόνο της χώρας μας αλλά συνολικά της Βαλκανικής από υπάρχουσες πηγές φυσικού αερίου σε συνδυασμό με όλα τα έργα υποδομής που υλοποιούνται στη Βόρεια Ελλάδα.

Καταλαβαίνει κανείς ότι όσο κάποιος αυξάνει την παρέμβαση και το αποτύπωμά του στον ενεργειακό εφοδιασμό και στην ενεργειακή αυτονομία αυτόματα αυξάνει το αποτύπωμα και την παρέμβασή του στο διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο και όλα αυτά αντικατοπτρίζονται και στην παρουσία κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων από την Ε.Ε. και από τις γειτονικές χώρες στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο πρωθυπουργός εγκαινίασε στην ουσία την κατασκευή αυτού του πολύ σπουδαίου έργου».