Συνεχίζεται η επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη στάση της Κουμουνδούρου στο ουκρανικό.

Χθες, η Πειραιώς άφησε αιχμές κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τη «δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Μαλοφέγεφ» την υπεράσπιση του οποίου ανέλαβαν ο «Βαξεβάνης και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σήμερα, το κυβερνών κόμμα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως με την «παρουσία-απουσία του» στη Βουλή κατά την ομιλία Ζελένσκι, την Πέμπτη, έδειξε καθαρά και σε όλους «ποιοι είναι με το μέρος εκείνων που υπερασπίζονται τη χώρα τους και ποιοι είναι με τον εισβολέα και δεν βγάζουν μιλιά για τις δολοφονίες αμάχων, τις φρικαλεότητες, την καταστροφή».

Στην τελευταία αυτή ανακοίνωση, η Κουμουνδούρου απάντησε ζητώντας από την Πειραιώς να μην «καταφεύγει σε ανόητες προσκλήσεις» λόγω των «αδιεξόδων» της.

Τι «ενοχλεί» τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά την Πειραιώς

Στο νέο του σχόλιο, λοιπόν, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει την κατανόηση του για την «ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ» όταν του θυμίζει:

  • «Με ποιους ήταν αγκαλιά στις πλατείες.
  • Ότι συγκυβέρνησε αρμονικά με τους ΑΝΕΛ και τον υποστηρικτή του Πούτιν Πάνο Καμμένο.
  • Ότι οι υπουργοί του χειροκροτούσαν από την πρώτη σειρά την απόπειρα να στηθεί μηχανισμός ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα με επικεφαλής τον εκλεκτό τους Κώστα Βαξεβάνη».

Καταλήγοντας, η ΝΔ τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα «βρίσκεται ξανά αγκαλιά με τους υποστηρικτές του Πούτιν. Θα του επαναλάβουμε λοιπόν ότι το 2022 δεν είναι 2012».

Σημειώνεται πως η ΝΔ συνοδεύει τη βραδινή ανακοίνωσή της με το ακόλουθο φωτογραφικό στιγμιότυπο:

Ανταπάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Και ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα, με νέο σχόλιό του: «Επειδή στη Νέα Δημοκρατία παραληρούν και έχουν κουράσει προσπαθώντας να μαζέψουν το φιάσκο με το ξέπλυμα των νεοναζί του Αζόφ στη Βουλή, ας απαντήσουν τουλάχιστον σε μια απλή ερώτηση».

Συγκεκριμένα, από την Κουμουνδούρου ρωτούν: «Ενεπλάκη στις συνεννοήσεις για την παρέμβαση Ζελένσκι στη Βουλή το Υπουργείο Εξωτερικών ή πάλι τα έκανε μαντάρα μόνος του με προσωπική διπλωματία ο κ. Μητσοτάκης;».