Διευκρινίσεις για όσα είπε στην εισαγωγική του τοποθέτηση για την αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά στο πλαφόν για την χονδρεμπορική του φυσικού αερίου έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο όμως, αντίπαλός μας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ακρίβεια», είπε και συνέχισε: «Η χώρα πρωταγωνιστεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ο πρωθυπουργός εδώ και 20 ημέρες έχει ζητήσει την επιβολή πλαφόν στην χονδρεμπορική του φυσικού αερίου. Ήταν έντονη και πολύ ξεκάθαρη η θέση του ότι πρέπει να υπάρχει ρητή αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων. Η κυβέρνηση εδώ και μήνες επιδοτεί την ενέργεια για να έχουν μικρότερο αποτύπωμα οι αυξήσεις στα ελληνικά νοικοκυριά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Να στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες να μετριάζουμε τις επιπτώσεις», τόνισε.

Νωρίτερα είχε πει ο κ. Οικονόμου: «Ο πρωθυπουργός στην Σύνοδο Κορυφής προειδοποίησε ότι δεν θα συναινούσε αν δεν έμπαινε ρητή αναφορά για την επιλογή του πλαφόν διεθνώς στην χονδρική αγορά φυσικού αερίου».

«Όποια οικονομικά μέτρα είχαμε να ανακοινώσουμε, τα ανακοινώσαμε»

Ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα είδη διατροφής.

«Όποια οικονομικά μέτρα η κυβέρνηση είχε να ανακοινώσει για την στήριξη των εισοδημάτων και τον μετριασμό των επιπτώσεων της ακρίβειας στους πολίτες τα έχει ανακοινώσει», τόνισε.

Και συνέχισε: «Σταθμίζουμε συνεχώς τα γεγονότα και έχουμε εξηγήσει γιατί δεν προκρίνουμε την αξιοποίηση φορολογικών εργαλείων στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων, πρόσθεσε. Με την πολιτική ενίσχυσης των πιο ευάλωτων και με την οριζόντια στήριξη στο ηλεκτρικό και στα καύσιμα και με την συνέχιση μιας πολιτικής που βγάζει φόρους και εισφορές από τις πλάτες των πολιτών, συνεχίζουμε καθημερινά να δίνουμε την μάχη για να μετριάσουμε τις επιπτώσεις των ανατιμήσεων».