Απαντήσεις τόσο για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης περί προσχηματικού διαλόγου με την Τουρκία αλλά και για τα δημοσιεύματα περί αποστολής των S-400 στην Ουκρανία από την γειτονική μας χώρα, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο έγινε στο πλαίσιο που είχαμε θέσει το προηγούμενο διάστημα. Δεν μετακινήθηκε καμία πλευρά από τις θέσεις της», τόνισε.

Ο Γιάννης Οικονόμου είπε ακόμα ότι είναι προς όφελος των δυο χωρών και της περιοχής να έχουμε ηρεμία στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και μάλιστα ευχήθηκε το καλό κλίμα να αποτυπωθεί και στην συνέχεια. «Είχαμε τονίσει και πριν και μετά την συνάντηση των δυο ηγετών ότι δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα για τα περί πρότασης των ΗΠΑ στην Τουρκία να αποστείλει τους S-400 στην Ουκρανία είπε: «Για την Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα η καλύτερη δυνατή της υλοποίηση υλοποίηση του εξοπλιστικού της προγράμματος που έχει θέσει σε εφαρμογή. Ταυτόχρονα, η χώρα μας πάντα σε διεθνές επίπεδο με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου ασκεί την εξωτερική της πολιτική. Πρόκειται για δημοσιογραφικές πληροφορίες οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από κάπου».