Επισπεύδει το χρονοδιάγραμμα εκκίνησης της ανασυγκρότησης και της αυτοοργάνωσης του Κινήματος Αλλαγής ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης υπό το φόβο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Το θέμα έχει συζητηθεί αρκετές φορές στις συσκέψεις του με τους στενούς συνεργάτες στα κεντρικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προκηρύξει ο πρωθυπουργός πρόωρες εκλογές, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι, ο κ. Ανδρουλάκης επιταχύνει τις αλλαγές που θέλει να κάνει και θα σπεύσει να τις ανακοινώσει όπως όλα δείχνουν, την επόμενη που μας έρχεται, 20 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Αρχικά προγραμματιζόταν να γίνει η εκκίνηση της οργανωτικής προσπάθειας σε σχετική πολιτική εκδήλωση, ωστόσο τα στελέχη που πρότειναν τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής θεωρούν πως αυτή είναι που θα πρέπει θεσμικά να ενεργοποιήσει τον κομματικό μηχανισμό.

Θυμίζουμε ότι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή έχει να συνέλθει από τον Δεκέμβριο που έγιναν οι εσωκομματικές εκλογές, ενώ ενεργοποιούνταν άμεσα και οι δύο επιτροπές που θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο το προσεχές διάστημα, αυτή της κατάρτισης των ψηφοδελτίων υπό τον Βαγγέλη Αργύρη και της αυτοοργάνωσης υπό τον Απόστολο Πάνα. Ως κινητήρια δύναμη αναμένεται να χρησιμοποιηθούν τα 270.000 μέλη του κομματικού μητρώου που έσπευσαν στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου πριν από περίπου τρεις μήνες.

Στη Χαριλάου Τρικούπη φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν τις εκλογές των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΚΙΝΑΛ κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου (αν και μπορεί να πάνε και λίγο πιο πίσω καθώς στις 24 Απριλίου έχουμε Πάσχα), ενώ θα πραγματοποιηθεί ακολούθως η ανάδειξη συνέδρων ενόψει της διεξαγωγής του συνεδρίου εντός του Ιουνίου.