Την καθολική εφαρμογή του Νόμου 4808/2021 για την παροχή ειδικής άδειας μητρότητας στις εργαζόμενες μητέρες υποστήριξαν οι συμμετέχουσες στη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Γυναίκα και Μητρότητα στην αγορά εργασίας: Τι ισχύει στο Εθνικό Κοινοβούλιο» που διοργάνωσε ο Σύλλογος των Επιστημονικών Συνεργατών της Βουλής των Ελλήνων με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η εκπρόσωπος του Συνηγόρου του Πολίτη Καλλιόπη Λυκοβάρδη η οποία αναφέρθηκε στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για την Ειδική Παροχή Προστασίας Μητρότητας, ενώ τις απόψεις τους αλλά και τις πρωτοβουλίες των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούν, ανέπτυξαν οι συμμετέχουσες κ.κ. Σ. Μπίζιου (ΝΔ), Ε. Αγαθοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.), Ε. Λιακούλη ( Κίνημα Αλλαγής), η κ. Μαρία Κομνηνάκα (ΚΚΕ) και η κ. Α. Αδαμοπούλου (Ανεξάρτητη Βουλευτής).

Επίσημη θέση όλων των ομιλητριών ήταν η προστασία των εργαζόμενων γυναικών χωρίς διακρίσεις ενώ συμφωνήθηκε ομόφωνα η διακομματική στήριξη για την επίτευξη της καθολικής εφαρμογής του Νόμου 4808/2021.