«Μέχρι το φθινόπωρο η πανδημία του κορονοϊού θα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό σε φθίνουσα πορεία, πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων, κατά βάση για τους εμβολιασμένους» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διευκρινίζοντας ότι «δεν πάμε σε αποκλιμάκωση μέτρων προς το παρόν για τους ανεμβολίαστους, αλλά για τους εμβολιασμένους πάμε σε πλήρη αποκλιμάκωση». 

Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε ότι συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή, αλλά έχει γίνει ήδη κουβέντα ότι η μάσκα θα υπάρχει ως σύσταση, και όχι ως υποχρεωτικότητα, στους εξωτερικούς χώρους. «Το Πάσχα και το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ κοντά στην κανονικότητα για τους εμβολιασμένους, σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις. Οι μάσκες θα βγουν πολύ πιο γρήγορα από το τέλος Μαρτίου, αυτή είναι η εκτίμηση μου» υπογράμμισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε ότι είχε επικοινωνία με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας της χώρας και πως η Ελλάδα έχει στείλει μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού υγειονομικό υλικό, ενώ δόθηκε από την Ουκρανία αίτημα για κάλυψη επιπλέον αναγκών. «Ζητάνε κατά βάση υλικό για την αντιμετώπιση τραυματισμών. Δώσαμε πολύ περισσότερες ποσότητες υγειονομικού υλικού απ’ ό,τι μας ζητήθηκαν» τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.