Για μια ακόμα φορά άναψαν τα αίματα στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο περί ενίσχυσης της αμυντικής θωράκισης της χώρας, που αφορά το εξοπλιστικό πρόγραμμα και την αγορά των γαλλικών φρεγατών Belh@rra και των έξι επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Πρωταγωνιστές σε μια από τις εντονότερες κόντρες, πέραν αυτών μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα που κατεγράφη το μεσημέρι, ήταν αυτή ανάμεσα στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά που συνέβη αργά το απόγευμα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την τοποθέτησή της σε επιθετικό τόνο, κάνοντας λόγο για «πολιτικούς παπατζήδες» που καταψήφισαν την επίλυση του Μακεδονικού, μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και πρόσθεσε: «Η πατρίδα δεν γίνεται δυνατή με τους Χαρδαλιάδες να φωτογραφίζονται κομπάζοντας και από πίσω να πέφτουν βροχή οι απευθείας αναθέσεις και τα σκάνδαλα, ούτε με τους Μητσοτάκηδες και τις κουστωδίες τους. Αυτά τα ζήσαμε και με την προηγούμενη και με την προ-προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, γιατί μετά τα μεγάλα λόγια και τα ωραία δελτία Τύπου, ακολουθεί και η παρ’ ολίγον εθνική κατάρρευση της χώρας μας. Διεφθαρμένος και πατριώτης ταυτόχρονα, δεν γίνεται να είσαι. Γιατί την πατρίδα μας, όταν τη ρημάζουμε με αυτές τις σπατάλες, δεν μπορούμε να τη στηρίξουμε, όσα πλοία και να πάρουμε». Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε συγγνώμη γιατί καταστήσατε τη χώρα μας στο καλύτερο πελατάκι».

Απαντώντας ο υφυπουργός Άμυνας στην κ. Τζάκρη, τόνισε χαρακτηριστικά: «Προσπάθησα στωικά να παρακολουθήσω τον ειρμό της κυρίας βουλευτού. Αντιπαρέρχομαι του προσωπικού σχολίου που κάνατε στο πρόσωπό μου, δεν ξέρω ποιοι είστε εσείς και ποιοι είμαστε εμείς που λέτε. Εσείς πάντως είστε εκτός τόπου και χρόνου. Όσα λέτε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Σας προσκαλούμε στο υπουργείο, να έρθετε και να ενημερωθείτε, διότι εκτίθεστε με όσα λέτε. Αντιπαρέρχομαι τα περί διεφθαρμένων και τα περί μεσαζόντων. Αυτή η συμφωνία που έρχεται σήμερα, είναι ίσως από τις ελάχιστες συμφωνίες τέτοιου ύψους, που δεν έχει μεσάζοντα, και το γνωρίζετε αυτό. Και έρχεστε και μιλάτε εσείς για πολιτικούς παπατζήδες; Η προσπάθεια που γίνεται είναι εθνική και απαιτεί συνεννόηση, διότι το ζήτημα της πατρίδας δεν είναι ένα ζήτημα που μπορεί να το χρησιμοποιεί οποιοσδήποτε σαν τσιτάτο».

Και κατέληξε: «Εμείς είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις. Σε κάθε περίπτωση, να ανακαλέσετε τα περί διεφθαρμένων μεσαζόντων και που αφορούν στην προσπάθεια που κάνουμε σε συνεννόηση με τα επιτελεία μας, σε καθεστώς πλήρους λογοδοσίας και διαφάνειας.