Συνάντηση με τον πρέσβη του Ουζμπεκιστάν στην Ιταλία, με παράλληλη διαπίστευση στην Ελλάδα, Otabek Akbarov, πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στη Ρώμη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η συνεργασία Ελλάδας-Ουζμπεκιστάν, με έμφαση στις οικονομικές, εμπορικές και πολιτιστικές σχέσεις, ενόψει της προσεχούς επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών στην Τασκένδη, και η υποψηφιότητα της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών στο Twitter.

Συνάντηση με την πρέσβη της Υεμένης στην Ιταλία, με παράλληλη διαπίστευση στην Ελλάδα, Asmahan Abdulhameed Al- Toqi, πραγματοποίησε λίγο αργότερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Υεμένη, θέματα διμερούς συνεργασίας υπό το φως συνάντησης του κ. Δένδια με τον ομόλογό του από την Υεμένη, Ahmad Awad bin Mubarak, τον περασμένο Νοέμβριο και η υποψηφιότητα της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Τwitter.