Μιλώντας κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως «στην πρωτοφανή κρίση ακρίβειας η κοινωνία πληρώνει τις ιδεοληψίες και την αδράνεια της κυβέρνησης».

«Ακούσαμε και σήμερα τους υπουργούς της κυβέρνησης να επιμένουν στην παροδικότητα και τις διεθνείς προεκτάσεις του φαινομένου» δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης και προσέθεσε: «Μόλις χθες, η Eurostat έδειξε ότι ο πληθωρισμός για την Ελλάδα είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με 5,5%», «η χώρα μας κατέγραψε μεσοσταθμικά για ολόκληρο τον Ιανουάριο την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη», ενώ «η πανελλαδική μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης προσέγγισε ιστορικό υψηλό».

«Η μεγάλη αύξηση σχεδόν 30% του κόστους παραγωγής στη βιομηχανία για τον Δεκέμβριο προδιαγράφει ένα νέο κύμα ισχυρών ανατιμήσεων το επόμενο διάστημα» προειδοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κάνοντας λόγο για «εντοπισμό των αυξήσεων, σε ποσοστά πολύ υψηλότερα του επίσημου πληθωρισμού, σε αγορές που καλύπτουν τις πιο βασικές βιοτικές ανάγκες των πολιτών: την ενέργεια, τις μεταφορές, την στέγη, τα τρόφιμα και την ένδυση».

Ο κ. Χαρίτσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ», «ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας με “κούρεμα” της βασικής οφειλής», «καταπολέμηση της αισχροκέρδειας», «μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην ενέργεια», «μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα», «αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ» και «αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων για την επιδότηση του ενεργειακού κόστους».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε θέλει ούτε μπορεί. Η χώρα χρειάζεται μία προοδευτική νέα κυβέρνηση, που θα εφαρμόσει ένα άμεσο πρόγραμμα θωράκισης της κοινωνίας και στήριξης της οικονομίας» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.