Η Γερμανία και η Γαλλία κάλεσαν την Ελλάδα να σοβαρευτεί, χωρίς να συμμερίζονται την αισιοδοξία της χώρας ότι μια συμφωνία βρίσκεται κοντά, γράφει σήμερα το πρακτορείο Bloomberg.

Παρότι η Ελλάδα δεν βρισκόταν επισήμως στην ατζέντα της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των χωρών της G7 στη Δρέσδη, το θέμα κυριαρχεί στις συζητήσεις. Αξιωματούχοι ζήτησαν περισσότερη δουλειά για την επίτευξη συμφωνίας, υποβαθμίζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ότι η σύνταξή της είναι θέμα χρόνου.

«Κάποια στιγμή, οι συζητήσεις θα πρέπει να μεταφερθούν σε γραπτό κείμενο. Χρειάζεται ένα προσχέδιο συμφωνίας», δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξη που παραχώρησε ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν για τη Δρέσδη.

Σε χθεσινή του συνέντευξη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρατήρησε πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των τριών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά και εξέφρασε την «έκπληξή» του για τις δηλώσεις ελλήνων αξιωματούχων που διαβεβαιώνουν ότι η συμφωνία είναι κοντά.

Καθώς οι συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, η σύνοδος της G7 δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς Οικονομικών από τον υπόλοιπο κόσμο να πιέσουν τους ευρωπαίους ομολόγους τους στην εξεύρεση κοινού εδάφους, σημειώνει το Bloomberg.