Στο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε, το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε τα κριτήρια, το ύψος της επιδότησης και τις συσκευές οι οποίες θα μπορούν να αντικατασταθούν.

«Σίγουρα θα είναι τα κλιματιστικά και τα ψυγεία. Αυτές οι συσκευές είναι οι πιο ενεργοβόρες», σημείωσε ο κ. Σκρέκας και πρόσθεσε:

«Έχουμε εκτιμήσει ότι η αντικατάσταση μιας τέτοιας συσκευής που χρησιμοποιεί το νοικοκυριό στην καθημερινότητά του μπορεί να μειώσει έως και 70% την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας και άρα τον λογαριασμό του ηλεκτρικού».

Ο υπουργός Ενέργειας αναφέρθηκε και στην παράταση του «Εξοικονομώ» σημειώνοντας: «Μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου. Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τους συμπολίτες μας που θέλουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους. 632 εκατομμύρια ευρώ που θα μοχλεύσουν μέχρι ένα δισεκατομμύριο ευρώ, επιδότηση μέχρι και 75%, 100 εκατ. μόνο για τα ευάλωτα νοικοκυριά – δηλαδή ξεχωριστή κατηγορία – και φυσικά κοινωνικά κριτήρια, όπως πολύτεκνες οικογένειες και μονογονεϊκές οικογένειες για να μπορέσουν να είναι ψηλά στην αξιολόγηση των αιτήσεων και έτσι να μπορέσουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους. Και με αυτό τον τρόπο να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος και φυσικά τον λογαριασμό ρεύματος».