Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα έτσι ώστε να αποτιμήσουν τη μέχρι τώρα πρόοδο και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα.

Αυτό δήλωσε από τις Βρυξέλλες η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα ενώ σημείωσε επίσης ότι παράλληλα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ της επταμελούς αποστολής της ελληνικής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των θεσμών στις Βρυξέλλες. Όπως ανέφερε, η σκληρή δουλειά σε επίπεδο Brussels Group αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με στόχο να επιταχυνθεί περαιτέρω η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον, η Μ. Αντρέεβα ερωτηθείσα κατά πόσο υφίσταται πέραν της τεχνικής και πολιτική διαπραγμάτευση, απάντησε ότι οι εργασίες συνεχίζονται και στα δύο επίπεδα, τεχνικό και πολιτικό, με την πολιτική διάσταση των διαβουλεύσεων να επιτρέπει τη λήψη αποφάσεων επί τη βάσει ωστόσο της τεχνικής προόδου. Υπενθύμισε, δε, ότι πρώτα πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (staff level agreement) και μετά το Eurogroup να συγκληθεί έτσι ώστε να αποφασίσει για τις εκταμιεύσεις.

Τέλος, η ίδια εκπρόσωπος αρνήθηκε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καθώς, όπως είπε, εξαρτάται από την πρόοδο που θα επιτευχθεί στις διαβουλεύσεις καθώς και από το ρυθμό αυτής της προόδου. «Δεν υπάρχουν προθεσμίες. Όσο συντομότερα επιτευχθεί η πρόοδος, τόσο το καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.