Οι λανθασμένοι χειρισμοί της κυβέρνησης αλλά και του κρατικού μηχανισμού γενικότερα στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Ελπίδα» θα βρεθούν τα προσεχή εικοσιτετράωρα στο επίκεντρο του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη που είναι έτοιμος να ασκήσει σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη δριμεία κριτική, απλώς περιμένει να περάσει το μεγάλο κύμα του χιονιά. Ο κ. Ανδρουλάκης κάνει συχνά λόγο για ένα κόμμα που θα λειτουργεί στα πρότυπα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, οπότε στο πλαίσιο αυτό θα δίνει όποτε του δίνεται η ευκαιρία έμφαση στα ζητήματα της καθημερινότητας.

Η επικαιρότητα αυτή τη στιγμή του δίνει τέτοιες αφορμές, αφενός εξαιτίας των αλλεπάλληλων προβλημάτων που έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας και αφετέρου η ακρίβεια που μαστίζει την αγορά, ιδίως δε η ενεργειακή κρίση που ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά, αρκετά εκ των οποίων αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υψηλές τιμές του πετρελαίου που θα πρέπει να προμηθευτούν, προκειμένου να ζεσταθούν.

Η κριτική του ΚΙΝΑΛ μέχρι αυτή τη στιγμή περιορίζεται σε ανακοινώσεις, ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα λάβει κι άλλες μορφές όπως για παράδειγμα οι δηλώσεις σε έντονο ύφος του κ. Ανδρουλάκη προς την κυβέρνηση, η δημιουργία τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών σποτ και καμπάνιας προς τα social media για τις κοινωνικές ανισότητες που έχουν δημιουργηθεί, καθώς επίσης και μια σειρά από κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες. Ήδη είχε προγραμματιστεί η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης βουλευτών της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα: «Πλήρης απραξία της Κυβέρνησης, μπροστά στο τσουνάμι της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας», αλλά αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας.