Σε διαδικαστικά θέματα αναμένεται να αναλωθεί και η σημερινή , τέταρτη κατά σειρά, συνεδρίαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι δικαστές καλούνται να αποφασίσουν για σειρά αιτημάτων σχετικά με την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων που έχουν επιβληθεί στους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, αλλά και ο βουλευτής Δημ. Κουκούτσης, έθεσαν στο δικαστήριο αιτήματα για άρση της κράτησής τους κατ’ οίκον.

Ανάλογα αιτήματα έθεσαν ο κατηγορούμενος βουλευτής Αντώνιος Γρέγος, ο οποίος ζήτησε να αρθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του έχει επιβληθεί αλλά και ο Μιχάλης Αρβανίτης.

Ο τελευταίος ζήτησε από το δικαστήριο να άρει τον όρο με τον οποίο του απαγορεύεται κάθε συμμετοχή με εμπρηστικές δηλώσεις σε συγκεντρώσεις ή άλλες εκδηλώσεις του κόμματός του.

«Είμαι μισός βουλευτής», είχε υποστηρίξει ο κ. Αρβανίτης.

Παράλληλα, οι συνήγοροι που διόρισε αυτεπάγγελτα το δικαστήριο σε κατηγορούμενους που δεν είχαν υπεράσπιση, ζήτησαν περισσότερο χρόνο για να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας που αριθμεί περισσότερες από 30.000 σελίδες.

Επιπλέον, οι συνήγοροι υπεράσπισης αναμένεται να τοποθετηθούν σχετικά με την νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής καθώς όπως φαίνεται θα εκφραστούν αντιρρήσεις σχετικά με την παράσταση της σε ότι αφορά τα πολιτικά πρόσωπα.

Πάντως, η πολύκροτη δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου απαντώντας στις τοπικές αρχές αλλά και τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής, είπε πως τα μέλη του δικαστηρίου δεν είναι αρμόδια να αναζητήσουν τη δικαστική αίθουσα για τη μεταφορά της διαδικασίας.
Πιθανολογείται , λοιπόν, πως η μεταφορά της δίκης θα γίνει τον Σεπτέμβριο οπότε και θα είναι έτοιμη η νέα αίθουσα στο Εφετείο , όπως έχει ανακοινώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Πάντως, δεν αποκλείεται να μην υπάρξουν συνεδριάσεις του δικαστηρίου τις ημέρες κατά τις οποίες θα διεξάγονται Πανελλαδικές εξετάσεις στα σχολεία που βρίσκονται δίπλα στις φυλακές.