Με έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Δημήτρη Παπαδημούλη και του Κυριάκου Μητσοτάκη εξελίχθηκε η εκπομπή Ίντριγκα με την δημοσιογράφο Έλλη Στάη, με την φράση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για «τζάκια» και σκάνδαλα να πυροδοτεί την συζήτηση και την έντονη αντίδραση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος ζητούσε επίμονα εξηγήσεις.

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει και πλέον στη χώρα δεν κυβερνούν τα τζάκια, τα σκάνδαλα, η Siemens κι ο Χριστοφοράκος κύριε Μητσοτάκη. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε ελλείμματα, χρέη, πελατειακό κράτος, σκάνδαλα, ολυμπιάδες» ήταν η ακριβής φράση που έβαλε φωτιά στη συζήτηση και προκάλεσε την έντονη απάντηση του κ. Μητσοτάκη. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «επειδή συνηθίζετε να μιλάτε για “τζάκια” κάθε φορά που βρισκόμαστε στο ίδιο πάνελ θα ήθελα να σας πληροφορήσω πως εγώ εκλέγομαι και κάτι τέτοιο σίγουρα προσβάλλει τους ψηφοφόρους μου».

Όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε πως «θα υπάρξει και μέχρι το τέλος του μήνα θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή». Όπως μαλιστα υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «η συμφωνία επείγει, χρειάζεται και εξυπηρετεί το συμφέρον και της Ελλάδας και των εταίρων. Γι΄αυτό και θα υπάρξει. Πρέπει να είμαστε έξυπνοι και διορατικοί. Εκεί που υπάρχουν διαφορές η μόνη λύση είναι αμοιβαία υποχώρηση. Θα πρέπει επίσης η φάρσα του Grexit να μείνει στο παρελθόν, τώρα έρχεται το Brexit, μετά τις βρετανικές εκλογές».

Όσον αφορά για την ψήφισή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά, όπως είπε πως «κανένα από τα στελέχη δεν θα τραβήξει το χαλί από τον Τσίπρα και θα την ψηφίσει. Περιμένω όμως να δω και πως θα αντιδράσουν τα άλλα κόμματα» και ξεκαθάρισε πως δεν συμφωνεί με την άποψη της Αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία.«Αν ο Αλέξης Τσίπρας βγει με ειλικρίνεια να πει στον ελληνικό λαό πως φτάσαμε στη συμφωνία και γιατί κάποια πράγματα πήγαν πίσω, δεν θα έχει πρόβλημα αποδοχής της από τον κόσμο», τόνισε.

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε πως δεν προβλέπει να γίνει δημοψήφισμα ή εκλογές . «Δεν θα χρειαστεί δημοψήφισμα, ο τελευταίος που το θέλει είναι ο πρωθυπουργός. Μια μέτρια συμφωνία είναι καλύτερη από μια χρεοκοπία. Η χώρα χρειάζεται λύσεις και όχι νέες κάλπες, αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαδημούλης δεν παρέλειψε να αναφέρθηκε και στην συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες την οποία χαρακτήρισε αναγκαστική επιλογή, καθώς δεν υπήρξε αυτοδυναμία για το κόμμα του. «Δεν θέλαμε καμία συνεργασία με μνημονιακές δυνάμεις, και βάση για τη συμφωνία με τους ΑΝΕΛ ήταν το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης».

Σε απάντησή του ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη πως η κυβέρνηση θα «λερώσει τα χέρια της και θα υπογράψει τρίτο μνημόνιο». Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχουν προσκυνημένοι και υπερήφανοι διαπραγματευτές, αλλά έντιμη συμφωνία ή χρεοκοπία. Το μόνο που έχει κερδίσει η χώρα είναι η δυνατότητα του κ. Τσίπρα να προβάλλει την εικόνα του σκληρού διαπραγματευτή. Όλα γίνονται για εσωτερική κατανάλωση. Ο συμβιβασμός θα είναι πολιτικά επώδυνος για το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα πρέπει ο κ. Τσίπρας να δαπανήσει με τόλμη το κεφάλαιο που έχει για να φέρει μια καλή συμφωνία. Ας τσακωθεί με τον κ. Λαφαζάνη και τους άλλους ακραίους στο κόμμα του.

Από πλευράς του μάλιστα ξεκαθάρισε πως θα ψήφιζε τη συμφωνία, στην περίπτωση όμως που θα είναι καλύτερη από εκείνη που διαπραγματευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση. «Εγώ θα δω τη συμφωνία και να ξέρετε, ξεκινώ πάντα με την παραδοχή ότι μια συμφωνία είναι καλύτερη από μια χρεοκοπία», υπογράμμισε.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφέρει πως με την τροπολογία για τη φορολογική ρύθμιση η κυβέρνηση ουσιαστικά βοήθησε τους συστηματικούς μεγαλοφοροφυγάδες, αναφερόμενος και σε επιχείρηση στη Μύκονο που τελικά γλίτωσε μεγάλο πρόστιμο.

Όσον αφορά τα εσωτερικά του κόμματός του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνηση του είχε κάνει λάθη από τον Ιούνιο και μετά και υποστήριξε πως πρέπει τα λάθη αυτά να αποτελέσουν ένα μάθημα. «Πρέπει και εμείς να μαθαίνουμε από τα λάθη μας», είπε χαρακτηριστικά. Διαβεβαίωσε όμως πως η Νέα Δημοκρατία θα βρει το δρόμο της καθώς είναι φυσικό μετά από μια βαριά ήττα να υπάρχει πρόβλημα». Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να αλλάξει η ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης χαριτολογώντας τόνισε πως «είναι αργά, περασμένες δύο, για να απαντήσω σε τέτοια ερώτηση».

Στην εκπομπή μικρή παρέμβαση έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ο οποίος αναφέρθηκε και πάλι στα όσα αποκάλυψε την Τετάρτη πως το Φεβρουάριο υπήρχε τρύπα 450 εκατομμυρίων και πως αν γίνονταν εκλογές τότε, οι Έλληνες θα ψήφιζαν χωρίς μισθό. Απέφυγε όμως να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη πως υπάρχει ρευστό μόνο για τις επόμενες εβδομάδες. «Αυτό που ξέρω είναι μέχρι τώρα πληρώνουμε. Το να δώσω μια απάντηση από τώρα ενώ υπάρχει ένα σύνολο μεταβλητών που μπορεί να αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι δυνατόν, κανένας οικονομολόγος στον κόσμο δεν θα κάνει μια τέτοια πρόβλεψη», είπε.