Σε νέα διακοπή της δίκης της Χρυσή Αυγής για την Παρασκευή 15 Μαΐου προχώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Όπως όλα δείχνουν το δικαστήριο θα συνεχίσει να συνεδριάζει στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. Η πρόεδρος απαντώντας στις αιτιάσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής οι οποίοι επικαλέσθηκαν τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης επανέλαβε πως αν το υπουργείο βρει αίθουσα είναι έτοιμοι να μεταφερθούν άμεσα. «Απευθυνθείτε στο υπουργείο και τη διοίκηση του εφετείου», είπε η πρόεδρος και συνέχισε:

«Είμαστε δικαστές, είμαστε εδώ για να δικάσουμε, όχι για να υποβάλλουμε αιτήματα».

Ανάκληση περιοριστικών όρων

Αιτήματα για ανάκληση περιοριστικών όρων υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι πρώην και νυν βουλευτές της ΧΑ . Οι Δημήτρης Κουκούτσης και Μιχαήλ Αρβανίτης, αλλά και ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η σύζυγός του Ελένη Ζαρούλια, ζήτησαν αντικατάσταση των περιοριστικών του όρων που τους έχουν επιβληθεί.

Ειδικότερα ο Δημήτρης Κουκούτσης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου του κατ´ οίκον περιορισμού, όπως και οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Ελένη Ζαρούλια, ενώ ο Μιχάλης Αρβανίτης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ομιλιών σε άλλες κομματικές δραστηριότητες εκτός Βουλής.

«Είμαι μισός βουλευτής» δήλωσε ο Αρβανίτης.

Ανάλογο αίτημα για αντικατάσταση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα υπέβαλε και ο βουλευτής Αντώνιος Γρέγος, επικαλούμενος ότι μετέχει σε ειδική επιτροπή της Βουλής και πρέπει να ταξιδεύει εκτός Ελλάδος.

Τέλος, ολιγοήμερη διακοπή της δίκης ζήτησαν οι δύο δικηγόροι που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο για να διαβάσουν τη δικογραφία, αλλιώς άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.