Για το Παρίσι αναμένεται να πετάξει εντός των επομένων ωρών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, καθώς έχει δηλώσει εδώ και καιρό την επιθυμία να είναι παρών στην κοπή της πρώτης λαμαρίνας για την κατασκευή των γαλλικών φρεγατών Belh@rra που έχει παραγγείλει η χώρα μας προκειμένου να ανανεώσει τον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού.

Θυμίζουμε ότι η κατασκευή των υπερσύγχρονων φρεγατών θα γίνει από τον ναυπηγικό όμιλο της Naval Group στις εγκαταστάσεις που διατηρεί στην πόλη Λοριάν και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος όπως και συνολικά η κυβέρνηση θέλουν να επικοινωνήσουν το συγκεκριμένο γεγονός, στέλνοντας άλλωστε με αυτόν τον τρόπο ένα ακόμη μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται την εδαφική μας ακεραιότητα.

Στη Γαλλία θα βρεθεί όμως και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προκειμένου να συμμετάσχει μαζί με τον κ. Παναγιωτόπουλο στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διεξαχθεί στη Βρέστη, μια γραφική παραθαλάσσια πόλη της Βρετάνης, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, πρώτα θα μετάσχουν στην άτυπη Σύνοδο και μετά θα μεταβούν στα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν – άλλωστε οι δύο πόλεις είναι κοντά. Να τονίσουμε τέλος, ότι στην κοπή της πρώτης λαμαρίνας αναμένεται να είναι παρούσα και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί.