Αποτίμηση της κατάστασης μετά και από ένα τριήμερο εντατικών ελέγχων έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου στην καθιερωμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό. Τώρα πλέον είναι η ώρα των ειδικών που συνεδριάζουν για να παραδώσουν τις εισηγήσεις τους στην κυβέρνηση.

Πληροφορίες του Newsbeast αναφέρουν ότι το «σκληρό» πακέτο μέτρων θα έρθει πιθανότατα από τις 3 Ιανουαρίου και μετά, αλλά την τελευταία λέξη έχουν πάντα οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και μέτρα όπως το αυξημένο ποσοστό τηλεργασίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θεωρείται σχεδόν βέβαιο.

Επίσης θα υπάρχουν μέτρα στην εστίαση, την διασκέδαση και τον αθλητισμό.

Σε καμία περίπτωση επιμένουν κυβερνητικές πηγές στο Newsbeast δεν τίθεται θέμα επιβολής lockdown.

Τα σχολεία, επιμένουν όλοι ότι θα ανοίξουν κανονικά μετά τις γιορτές. Αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι να γίνει πιο αυστηρό το πρωτόκολλο λειτουργίας για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισήμανε ότι θα πρέπει να περιμένουμε τη συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και την εισήγηση της. Βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι τα όποια μέτρα να παρθούν μετά την Πρωτοχρονιά και πιθανότατα αυτό θα συμβεί, αλλά αν χρειαστεί θα ληφθούν και νωρίτερα.