Στην ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου με τη Θεοτόκο και τον Ιωσήφ η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων -ακόμα και από την Ιερά Σύνοδο– αναφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας (27/12) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης,

«Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω. Θα ήμουν ο τελευταίος στον πλανήτη Γη που θα μπορούσε να κατηγορήσει κάποιον για μια άστοχη ανάρτηση στα social media. Έχω κάνει ο ίδιος εκατοντάδες» σχολίασε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης στο OPEN, σχολιάζοντας, ωστόσο, στη συνέχεια ότι «για εμένα το πολύ μεγάλο λάθος είναι να υποκρίνεσαι ότι δεν καταλαβαίνεις».

«Αν ο ένας αρχίζει να χλευάζει τον άλλον για τα πιστεύω του, δεν θα βγάλουμε άκρη σε αυτή τη ζωή», τόνισε και πρόσθεσε: «Άλλο πράγμα η ελευθερία του λόγου -έχει δικαίωμα ο κ. Μόσιαλος να κάνει μια τέτοια ανάρτηση- κι άλλο πράγμα είναι η ηθική απαξία μιας ανάρτησης που προσβάλλει εκατομμύρια ανθρώπους».

«Το ίδιο θα έλεγα αν έβγαλε τον Βούδα με μαγιό», σημείωσε και υπογράμμισε ότι ο κ. Μόσιαλος ενώ ήθελε να βοηθήσει για την πανδημία, προσέβαλε τον πυρήνα της χριστιανικής θρησκείας.

Τάχθηκε δε, απέναντι σε όσους σήκωσαν για την ανάρτηση «σημαία στο όνομα του φιλελευθερισμού», καθώς έτσι «προσβάλουν τον φιλελευθερισμό. Απορώ με αυτό που κάνουν».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει θέμα παραμονής του κ. Μόσιαλου στη θέση του, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «εάν με ρωτάτε αν ερχόμενος ο κ. Μόσιαλος σε ευθεία σύγκρουση με όλους τους Χριστιανούς της Ελλάδας προσβάλλοντας κάτι τόσο θεμελιώδες για τον πιστό… Εάν αυτό τον καθιστά κατάλληλο για να τους πείσει να εμβολιαστούν, σίγουρα τον καθιστά ακατάλληλο είναι η απάντηση. Διότι επαναλαμβάνω δεν μπορείς να πείσεις κανέναν υβρίζοντας».

«Δεν υποτιμώ τον κ. Μόσιαλο, έχει προσφέρει στην πανδημία, είναι σοβαρός άνθρωπος. Πολιτικοί αντίπαλοι ήμασταν αλλά τον σέβομαι. Εάν έλεγε ένα “συγγνώμη δεν ήταν αυτός ο στόχος μου…” Εγώ έχω κάνει άπειρες άστοχες αναρτήσεις», είπε ο κ. Γεωργιάδης.